VIDEO Un gălăţean riscă să fie arestat după ce poliţiştii au găsit în locuinţa acestuia o armă de vânătoare şi peste 100 de cartuşe, pe care le deţinea ilegal

VIDEO Un gălăţean
riscă să fie arestat după ce poliţiştii au găsit în locuinţa acestuia o armă de
vânătoare şi peste 100 de cartuşe, pe care le deţinea ilegal

Arma de vânătoare găsită de poliţişti la locuinţa bărbatului Foto: captură video IPJ Galaţi

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept. Acesta le-a spus poliţiştilor că a primit arma şi muniţia de la o persoană necunoscută din Franţa.

Miercuri, 10 septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi, cu sprijinul colegilor din cadrul Serviciul de Investigaţii a Criminalităţii Economice, Serviciul Investigaţii Criminale, Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ai Serviciului Criminalistic, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, toate pe raza satului Călmăţui, comuna Griviţa, judeţul Galaţi.

”La domiciliul unui bărbat de 30 ani au fost identificate ca fiind deţinute fără drept următoarele arme şi muniţii letale: armă de vânătoare, calibru 12, armă letală supusă autorizării; 107 cartuşe calibru 12, muniţie letală; 4 (patru) tuburi cartuş calibru 12, având capsele percutate”, a declarat agentul şef principal Ciprian Teodor Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cu privire la arma şi muniţia deţinute fără drept, bărbatul a declarat că acestea i-au fost trimise în anul 2019 de către o persoană necunoscută din Franţa, prin intermediul unei firme de curierat, dată de la care o păstrează la domiciliu, cunoscând faptul că acestea sunt supuse autorizării.

Bărbatul de 30 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lieşti cu propunere de arestare preventivă pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

În acelaşi context, în locuinţa unui bărbat în vârstă de 41 ani au fost identificate 45 de pachete de ţigări fără timbru de acciză românesc, 2 coarne de cervidă şi 42 de alice, calibru 4,5, muniţie neletală. Persoana în cauză este cercetată acum pentru contrabandă şi braconaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările