Un inspector din cadrul Direcţiei Regionale a Vămilor Galaţi nu poate să justifice un venit de aproape 60.000 de euro

Un inspector din cadrul Direcţiei Regionale a Vămilor Galaţi nu poate să justifice un venit de aproape 60.000 de euro

Curte de Apel Galaţi va verifica modificările financiare intervenite în familia Lungu. Foto: Adevărul

Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Simona Chirilov în perioada exercitării funcţiei publice în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 2008 – 2010, Simona Chirilov (fostă Lungu) a realizat în perioada căsătoriei, împreună cu fostul său soţ, Cristian Lungu, venituri salariale în cuantum de 102.532,43 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 330.966,97 lei lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 228.434,54 Lei (aprox. 59.502 Euro).

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Simona Chirilov în perioada exercitării funcţiei publice în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

La data de 06.03.2006, Simona Chirilov a fost numită în funcţia publică de inspector asistent în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, iar, începând cu luna septembrie 2009, aceasta exercită funcţia publică de inspector asistent în cadrul Serviciului Juridic - Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi.

Simona Chirilov a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările