Un cartier din Galaţi, în beznă de patru nopţi: „În Centru sunt beculeţe de 700.000 de euro, iar noi orbecăim şi ne rupem picioarele în gropi!”

Un cartier din Galaţi, în beznă de patru nopţi: „În Centru sunt beculeţe de 700.000 de euro, iar noi orbecăim şi ne rupem picioarele în gropi!”

Bezna de pe străzile din Micro 21 FOTO Danny Seth

Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns că iluminatul public nu mai funcţionează, oamenii trebuie să înfrunte, în beznă, şi noroiul şi şanţurile rămase după şantierul de mutare a reţelelor de cabluri în subteran. Probleme cu iluminatul sunt în mai multe cartiere ale oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţie tensionată în cartierul Micro 21 al municipiului Galaţi, acolo unde iluminatul public nu mai funcţionează de patru zile, din câte au semnalat mai mulţi locuitori din zonă.

În aceste condiţii oamenii sunt nevoiţi să orbecăie, la propriu, pe aleile dintre blocuri, situaţia fiind complicată şi mai mult de faptul că în zonă au rămas (ca peste tot în oraş) o mulţime de şanţuri de la şantierele pentru mutarea în subteran a cablurilor de comunicaţii.

„Este revoltător şi umilitor! În centru au făcut lux, iar la noi în cartier e mai rău ca la ţară. Şi noi plătim impozite, deci vrem să ni se ofere servicii publice civilizate”, ne-a scris un locuitor al cartierului amintit.

„În timp ce Primăria pune beculeţe de Crăciun de 700.000 de euro, în Micro 21 nu mai avem lumină stradală de 4 nopţi. Ne simţim ca în Evul Mediu. Trebuie să ieşim cu lanternele din bloc pentru a nu călca în gropile şi în grămezile de noroi lăsate de amenajările de mântuială făcute recent de RSC-RDS”, este un alt mesaj primit pe pagina de Facebook a „Adevărul” Galaţi.

Probleme de o anvergură mai redusă cu iluminatul public ne-au fost semnalate şi în alte zone ale oraşului. Am aflat, astfel, că doar o treime dintre becuri funcţionează pe străzile din Ţiglina 1, unde există şi alei unde nu se mai aprinde nici măcar un singur bec. Probleme sunt şi în Ţiglina 2, dar şi în Micro 38.

Potrivit Primăriei Galaţi, responsabilă de rezolvarea problemelor este firma Flash Lightning Service SA, cea care a contractat cu municipalitatea mentenanţa sistemului de iluminat public.

Dispeceratul pentru avarii al firmei menţionate poate fi apelat la telefonul 0751.586.462. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările