Societatea de transport public din Galaţi anunţă că a renunţat la licitaţia pentru cumpărarea a 30 de autobuze uzate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reacţia conducerii Transurb SA vine după ce primarul oraşului, social-democratul Ionuţ Pucheanu a criticat dur intenţiile de achiziţie. De asemenea, mii de gălăţeni şi-au exprimat, pe internet, dezacordul  cu privire la cumpărarea de autobuze uzate.

Scandalul autobuzelor second hand pentru Galaţi este pe cale să se domolească, deşi, cel puţin deocamdată, autorităţile nu au răspuns şi la acuzaţiile de corupţie lansate în spaţiul public, în care se făcea referire la presupuse şpăgi pentru politicienii locali, aferente achiziţiilor similare din anii precedenţi. 

Prima reacţie la criticile lansate de primarul Ionuţ Pucheanu şi de mii de gălăţeni, vine de la Transurb SA, care a anunţat că a anulat licitaţia pentru achiziţia a 30 de autobuze uzate. De asemenea, conducerea societăţii de transport public local a informat că scos la licitaţie un nou contract, care priveşte cumpărarea unor autobuze noi.

„Vă informăm că în urma discuţiilor cu reprezentanţii Primăriei Galaţi s-a hotărât renunţarea la procedura privind organizarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 30 autobuze urbane diesel, de 12 metri lungime, cu podea joasă. Conducerea Transurb şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, au convenit să demareze, în regim de urgenţă, procedurile privind achiziţionarea unor autobuze noi de tipul Euro 6”, a transmis Transurb SA, într-un comunicat de presă. 

„Decizia este luată în conformitate cu dorinţa municipalităţii şi a societăţii noastre de a moderniza infrastructura de transport prin achiziţionarea de troleibuze, autobuze şi tramvaie noi. Precizăm că demersul iniţiat de societatea Transurb a fost justificat de necesitatea de a avea un număr minim de mijloace de transport, astfel încât să nu fie împiedicată desfăşurarea activităţilor specifice, în special în timpul iernii. Până la achiziţionarea autobuzelor electrice, măsură pe care o salutăm şi o sprijinim, transportatorul public are nevoie de cel puţin 20 de mijloace de transport operationale pentru a asigura rezerva din autobază care să fie pregătite să înlocuiască maşinile ce pot avea diferite probleme tehnice din cauza uzurii şi a condiţilor de drum şi meteorologice”, au mai precizat compania

Vă reamintim că, duminică, pe fondul unui uriaş val de critici de pe reţelele de socializare, primarul Ionuţ Pucheanu a criticat şi el, dur, decizia conducerii Transurb de a cumpăra autobuze uzate (cu vechime mare şi cu sute de mii de kilometri la bord), în condiţiile în care municipalitatea are în derulare mai multe proiecte pentru modernizarea transportului în comun şi achiziţionarea de autobuze şi tramvaie noi.

„Refuz categoric să susţin un astfel de proiect care nu are nimic în comun cu strategia asumată de mine şi Consiliul Local. În condiţiile în care actuala administraţie depune eforturi considerabile pentru ca transportul public în comun să fie modernizat, nu admit ca directorul unei societăţi publice subordonate să nu ţină cont de hotărârile Consiliului Local şi de proiectele pe care le avem în derulare. Este inacceptabil ca municipiul Galaţi să continue să achiziţioneze pentru cetăţenii săi mijloace de transport în comun la mâna a doua, de o calitate îndoielnică”, a declarat primarul. 

„Achiziţia de autobuze second hand nu este singura opţiune pentru ca societatea să nu se confrunte cu probleme în sezonul rece. S.C. Transurb S.A. Galaţi va beneficia de tot sprijinul nostru şi va fi susţinută în aşa fel încât să treacă cu bine peste iarnă. O prioritate a mandatului meu este înnoirea parcului auto al Transurb şi realizarea unui management de trafic modern şi nu am de gând să renunţ la acest obiectiv. Motiv pentru care solicit ferm conducerii S.C. Transurb S.A. Galaţi să-şi reevalueze opţiunile şi să-şi reconsidere poziţia”, a adăugat acesta.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite