Scenariul pus la cale de un curier pentru a fura din maşina de serviciu. Cum au dispărut încasările firmei

Scenariul pus la cale de un curier pentru a fura din maşina de serviciu. Cum au dispărut încasările firmei

sursa: Arhiva

Un curier din oraşul Galaţi este cercetat pentru delapidare, deoarece a înscenat un furt din maşina de serviciu. El a sunat la Poliţie pentru a anunţa că din maşină a dispărut suma de 11.000 de lei. Ulterior, poliţiştii au descoperit că suma a fost furată chiar de reclamant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un tânăr de 20 de ani a sunat la Poliţie pentru a anunţa că din maşina de serviciu a dispărut suma de 11.037 lei. El le-a spus poliţiştilor că a lăsat portierele deschise şi astfel au dispărut încasările firmei de curierat. 

În data de 12 mai 2021, în jurul orei 12:45, Poliţia Municipiului Galaţi a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 20 ani, din comuna Schela, judeţul Galaţi, având calitatea de şofer-curier la o societate ce are ca obiect de activitate curieratul rapid, despre faptul că, în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-12.10, autor necunoscut, profitând de faptul că portierele nu erau asigurate, a pătruns în interiorul autoutilitarei de serviciu, de unde a sustras suma de 11.037 lei, reprezentând încasările firmei, în timp ce aceasta se afla parcată în zona unui bloc situat pe strada Tecuci, din municipiul Galaţi”, a anunţat IPJ Galaţi.

Iniţial, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi - Biroul Investigaţii Criminale - Compartimentul Furturi din auto au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Cercetările au fost continuate, iar poliţiştii au stabilit faptul că cel care a sesizat poliţia a înscenat comiterea furtului menţionat, însuşindu-şi în mod ilegal suma de aproximativ 11.037 lei din gestiunea firmei la care era angajat.

După audiere, tânărul de 20 ani a dat declaraţii complete cu privire la cele întâmplate, astfel că a fost schimbată încadrarea faptei din furt în delapidare.

Vă recomandăm şi:

 

Arestaţi după ce au jefuit un curier care livra mâncare şi băutură la domiciliu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările