Răfuială interlopă într-o localitate din judeţul Galaţi. Un bărbat de 35 de ani a fost împuşcat în plină stradă

Răfuială interlopă într-o localitate din judeţul Galaţi. Un bărbat de 35 de ani a fost împuşcat în plină stradă

Victima Bacu Stănescu, adusă la spital FOTO Smurd Galaţi

Potrivit martorilor, conflictul dintre victimă şi agresor este mai vechi şi a răbufnit duminică, aproape de prânz, în momentul în care victima, Bacu Stănescu (35 de ani), l-a înjurat pe „pistolarul” Mihalache Stănescu, zis „Semafor”.

Scandal monstru duminică, 9 octombrie 2016, aproape de prânz, în bogata comunitate de romi din Iveşti. Un bărbat de 35 de ani din localitate, pe nume Bacu Stănescu, a fost împuşcat în plină stradă de un rival, fiind necesară intervenţia poliţiştilor şi a unui echipaj SMURD.

Victima fost găsită de medici (care au sosit la faţa locului cu puţin înainte de ora 12,00) în stare de conştienţă, întinsă la pământ şi având mai multe plăgi împuşcate în zona abdominală, dar şi o puternică lovitură la cap.

Bărbatul rănit a fost adus la Galaţi cu un elicopter SMURD, fiind preluat apoi de o ambulanţă (de la platforma de aterizare)  şi dus la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostil Andrei”. ,,Victima este stabilă, are patru plăgi împuşcate toraco-abdominal şi o lovitură la cap“, a precizat dr. Adrian Malacu, de la serviciul SMURD Galaţi.

Deşi rănit destul de grav, Bacu Stănescu a reuşit să spună că a fost împuşcat fără motiv de un anume Mihalache Stănescu , zis „Semafor”, care este un fel „capul răutăţilor” la Iveşti. ,,Nu ştiu de ce m-au împuşcat pe mine. Au mai încercat cu alţii, dar pe mine m-or fi găsit mai slab, nu ştiu”, a declarat Bacu Stănescu.

În scurt timp, la spital au ajuns şi rudele victimei, pornite pe un veritabil scandal. Acestea au povestit că agresiunea s-ar fi produs fără nici un motiv şi că agresorul a oprit autoturismul în care se află împreună cu alţi indivizi şi l-au atacat pe Bacu Stanescu.

Rudele victimei au mai declarat că Mihalache Stănescu zis „Semafor”, cel care a scos pistolul şi a tras, este cunoscut în comună şi pentru alte fapte cu violenţă.În acelaşi timp, au recunoscut că altercaţia care a dus la focurile de armă n-a fost, totuşi, chiar aşa de spontană, dat fiind că „Bacu se certa şi se înjura des cu neamurile lui Mihalache”.

De altfel, anchetatorii au strâns deja mai multe mărturii din care rezultă că între cele două tabere de romi există un scandal mai vechi. Este de menţionat că atât Mihalache Stănescu cât şi Bacu Stănescu duc un trai peste medie, deşi oficial nu obţin niciun fel de venituri, fiind asimilaţi aşa-zisei lumi interlope.

Poliţiştii au descins la faţă locului, de unde au recuperat şapte tuburi de cartuş de pistol. Deocamdată, a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală gravă, însă în fucţie de evoluţia stării victimei încadrarea penală ar putea fi schimbată.

Până în acest moment, Mihalache Stănescu nu a putut fi audiat de anchetori, deoarece nu a fost găsit la domiciliu. El este în prezent căutat în comunitate şi în zonele limitrofe. Nu se cunoaşte dacă pistolul folosit era deţinut legal de către agresor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: