Pensionarii gălăţeni, în stradă:„Nu cerşim, e dreptul nostru. Un guvern de patriHOŢI, nu de patrioţi”!

Pensionarii gălăţeni, în stradă:„Nu cerşim, e dreptul nostru. Un guvern de patriHOŢI, nu de patrioţi”!

Pensionarii gălăţeni au ieşit din nou în stradă. Zeci de pensionari au protestat în faţa Prefecturii Galaţi, solicitând Guvernului majorarea pensiilor cu 40%. Ei au anunţat că vor să picheteze, la Bucureşti, sediile ministerului Muncii, Guvernului şi al PNL.

 
Pentru a doua oară în această lună, pensionarii gălăţeni şi-au strigat nemulţumirile în stradă. Timp de o oră, vârstnicii au scandat împotriva guvernanţilor şi i-au huiduit pe politicieni, pe care îi consideră vinovaţi pentru nivelul scăzut al traiului. Ei cer majorarea cu 40% a pensiilor.
 
„Solicităm majorarea pensiilor cu 40%, aşa cum ne-au promis. E dreptul nostru, nu cerşim. Preţurile au luat-o razna. Guvernul trebuie să înţeleagă că nu se poate trăi cu aceste pensii”, a declarat Toader Cristea, preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi.
 
Pensionarii sunt revoltaţi că, după zeci de ani de muncă grea în combinatul siderurgic, au pensii mici şi abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta.
 
„Să trăiască doamna Turcan cu 840 de lei. Este lipsă de respect asta. Eu muncesc de la 16 ani şi nu am cu ce trăi acum”, s-a plâns o pensionară.
 
„Cei care nu vor să majoreze pensiile, să-şi facă salariile de 840 de lei, iar diferenţa să o dea la pensionarilor. Ei nu sunt patrioţi, sunt patrihoţi! După 42 de ani de muncă grea în combinat, ar fi trebuit avem nişte pensii decente”, spune, revoltată, o pensionară.
 
Pensionarii gălăţeni vor continua protestele şi pe parcursul lunii februarie. Ei au anunţat că vor să picheteze, la Bucureşti, sediile ministerului Muncii, Guvernului şi al PNL. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările