Pensionarii gălăţeni, în stradă:„Nu cerşim, e dreptul nostru. Un guvern de patriHOŢI, nu de patrioţi”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
protest

Pensionarii gălăţeni au ieşit din nou în stradă. Zeci de pensionari au protestat în faţa Prefecturii Galaţi, solicitând Guvernului majorarea pensiilor cu 40%. Ei au anunţat că vor să picheteze, la Bucureşti, sediile ministerului Muncii, Guvernului şi al PNL.

Pentru a doua oară în această lună, pensionarii gălăţeni şi-au strigat nemulţumirile în stradă. Timp de o oră, vârstnicii au scandat împotriva guvernanţilor şi i-au huiduit pe politicieni, pe care îi consideră vinovaţi pentru nivelul scăzut al traiului. Ei cer majorarea cu 40% a pensiilor.

„Solicităm majorarea pensiilor cu 40%, aşa cum ne-au promis. E dreptul nostru, nu cerşim. Preţurile au luat-o razna. Guvernul trebuie să înţeleagă că nu se poate trăi cu aceste pensii”, a declarat Toader Cristea, preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi.

Pensionarii sunt revoltaţi că, după zeci de ani de muncă grea în combinatul siderurgic, au pensii mici şi abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta.

„Să trăiască doamna Turcan cu 840 de lei. Este lipsă de respect asta. Eu muncesc de la 16 ani şi nu am cu ce trăi acum”, s-a plâns o pensionară.

„Cei care nu vor să majoreze pensiile, să-şi facă salariile de 840 de lei, iar diferenţa să o dea la pensionarilor. Ei nu sunt patrioţi, sunt patrihoţi! După 42 de ani de muncă grea în combinat, ar fi trebuit avem nişte pensii decente”, spune, revoltată, o pensionară.

Pensionarii gălăţeni vor continua protestele şi pe parcursul lunii februarie. Ei au anunţat că vor să picheteze, la Bucureşti, sediile ministerului Muncii, Guvernului şi al PNL. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Pensionarii protestează, în Piaţa Victoriei, faţă de nivelul creşterii pensiilor decis de Guvern

Protest în stradă din cauza majorării cu 50% a impozitului auto. Şofer: „Maşina e radiată deja, o mut pe alt oraş” VIDEO

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri