Protest în stradă din cauza majorării cu 50% a impozitului auto. Şofer: „Maşina e radiată deja, o mut pe alt oraş” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Mazilu
Cornelia Mazilu

Peste 100 de gălăţeni au ieşit, duminică, în faţa Prefecturii, nemulţumiţi că impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%. Pe durata protestului, traficul în zonă a fost blocat de poliţişti.

Este al doilea protest organizat în ultima săptămână la Galaţi faţă de majorarea impozitului pe autoturisme cu 50%.

Protestatarii cer autorităţilor locale să renunţe la majorarea impozitului pentru autoturisme. Mai mulţi participanţi la protest au anunţat că şi-au radiat deja autovehiculele.

„Cu majorarea aceasta trebuie să plătesc în jur de 4000 de lei. Maşina e radiată deja, nu o să plătesc nimic. O să o mut pe alt oraş, alt sat, eventual în altă ţară. Cel puţin o sută de persoane ştiu eu care îşi radiază maşinile. Mergeţi la firmele de înmatriculare şi vedeţi câte certificate scot pe zi”, ne-a spus unul dintre protestatari.

Oamenii spun că majorarea nu se justifică, având în vedere  starea de criză generată de pandemie. 

”Nu este corect să majorezi taxele în perioadă de criză. Salariile noastre nu au crescut, viaţa noastră nu s-a îmbunătăţit. Din contră, mulţi dintre noi ne-am pierdut locurile de muncă. Care este motivul pentru care autorităţile locale majorează cu 50 % impozitul pe autovehicule?”, se întreabă revoltat un gălăţean.  

La Galaţi, taxele şi impozitele pentru anul 2021 au fost indexate cu procentul de 3,8 la sută.

„În ceea ce priveşte impozitul pentru mijloacele de transport, acesta creşte cu 50%”, a declarat directorul Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul primăriei Galaţi, Daniel Stadoleanu.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Suma considerabilă pe care Fiscul trebuie să o dea înapoi unei firme căreia i-a luat banii în mod abuziv

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite