Pensionarii cer majorarea pensiilor în fiecare lună: Preţurile n-au îngheţat. Toate s-au scumpit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii afiliaţi în trei organizaţii au cerut majorarea pensiilor cu un procent mic, dar lunar, astfel încât în toamnă să se ajungă la o majorare cu 10%, pentru că doar pensiile au îngheţat, în timp ce toate celelalte preţuri, la energie, întreţinere, alimente s-au scumpit.

Trei organizaţii ale pensionarilor solicită premierului Florin Cîţu şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, o întrevedere pentru a discuta situaţia pensiilor, "înainte de a trece la alte acţiuni".

"Ministerul Muncii a constituit o comisie de recalculare a pensiilor, dar nu a fost invitat niciun reprezentant al marilor federaţii (ale pensionarilor, n.r.) sau chiar toţi trei, ca să ne aducem aportul, să discutăm şi noi, să venim cu anumite propuneri foarte bune făcute de pensionari. Deci să avem un dialog. Noi, cele trei organizaţii, plus organizaţiile militare, am făcut demersuri, adrese către doamna ministru Raluca Turcan, către domnul prim-ministru, ca să fim primiţi cât mai curând în audienţă la dânşii, sau să vină dânşii la noi să discutăm aceste probleme. 

Noi înţelegem că sunt numiţi recent, că încă n-au intrat în pâine, încă nu sunt familiarizaţi, mai ales doamna ministru al Muncii, cu problemele pensionarilor, şi de aceea am dori un dialog în primul rând, înainte de a trece la alte acţiuni. Sperăm să reuşim un dialog. (...) Îi rugăm pe domnul prim-ministru şi pe doamna ministru să ne primească cât mai urgent, ca o primă măsură, să discutăm. I-am făcut aceste adrese pe data de 7 (ianuarie, n.r.). Sperăm ca în maxim două săptămâni să discutăm, pentru că poate dânsa nu cunoaşte exact situaţia", a declarat vineri preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România (UGPR), Toma Neamţu, scrie Agerpres.

Liderul UGPR a menţionat că toate cele trei organizaţii sunt îngrijorate de creşterea preţurilor la alimente şi utilităţi, în timp ce pensiile au fost îngheţate.

"Uniunea Generală a Pensionarilor din România, alături de colegii noştri din celelalte două mari organizaţii mari de pensionari, sunt îngrijorate de preţurile care au crescut şi vor creşte: energia electrică, preţurile la alimente, întreţinerea la bloc, preţurile la carburant, la gaze, etc., şi suntem îngrijoraţi. Nu înţelegem o chestie: foarte bine, s-au îngheţat (pensiile, n.r.) dar de ce nu îngheaţă şi preţurile? Acest Guvern măcar să ia măsura de a îngheţa preţurile, într-un fel sau altul. (...) Pensionarii nu înţeleg: ar fi un efort să mărească cu 1% sau 2% pensia în fiecare lună, să ajungem în septembrie deja cu un bagaj de 10%? Noi suntem siguri că în momentul în care se vor mări pensiile, comercianţii, în septembrie, iar vor mări preţurile, pentru că ăsta e năravul, ca să zic aşa. Deci pensionarii au viaţă grea şi avem rugămintea să fim înţeleşi", a afirmat Toma Neamţu.

Cele trei organizaţii sunt: Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri