O femeie de 67 de ani din Galaţi a fost operată pe creier. Avea o tumoare de 5 cm

O femeie de 67 de ani din Galaţi a fost operată pe creier. Avea
o tumoare de 5 cm

Intervenţia chirurgicală a fost laborioasă, sursa: Spitalul Clinic de Urgenţă ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi

O femeie de 67 de ani din Galaţi a fost operată la Iaşi de o tumoră cerebrală de aproximativ 5 centimetri, care îi punea viaţa în pericol. Intervenţia chirurgicală a fost dificilă, însă a fost un succes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţia a fost realizată de medicii specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. Femeia de 67 de ani, din Galaţi, a ajuns a spital cu dureri severe de cap. În urma investigaţiilor medicale, s-a descoperit o tumoră cerebrală de aproximativ cinci cm, o tumoră voluminoasă care i-a pus viaţa în pericol.
 
Potrivit medicilor, intervenţia chirurgicală a fost laborioasă. Tumora pacientei a fost una impresionantă atât prin mărime, cât şi prin poziţia ei. 
 
„Intervenţia chirurgicală a fost fără complicaţii, s-a practicat o rezecţie completă a leziunii. Meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporţie de 90% din cazuri sunt benigne, cu o creştere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate. Acestea cresc din o membrană ce înveseleşte creierul şi pot îngloba sau afecta vasele şi nervii cranieni. Săptămânal operăm aproximativ un meningiom, tumori voluminoase care datorită heterogenicităţii niciuna nu este identică cu alta.
 
Cu ajutorul tehnologiei prezente în spital, în acest moment avem posibiltatea de a trata astfel de leziuni impresionante fără consecinţe majore asupra pacienţilor, aceştia beneficiind de servicii medicale la standarde înalte. Le recomandăm pacienţilor noştrii controale periodice pentru a ţine sub observaţie sănătatea şi pentru a nu-şi pune viaţa în pericol. ”, a precizat doctor în meurochirurgie, Lucian EVA, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.
 

Vă recomandăm şi:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările