Cursă contracronometru pentru viaţa unui tânăr, diagnosticat cu o boală extrem de rară. Mii de oameni s-au mobilizat pe reţelele de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mobilizare impresionantă pentru un tânăr din Galaţi, aflat pe patul de spital din cauza unui cancer extrem de agresiv. După ce ani de zile s-a implicat în zeci de cauze umanitare, Daniel Gafton, tatăl a doi copii, unul de 5 ani şi unul de 7 ani, are nevoie acum de ajutor.

Coşmarul pentru Daniel Gafton (35 de ani) a început anul trecut, în luna octombrie. Avea mari dureri de spate şi a mers să-şi facă nişte investigaţii. 

Pe 13 decembrie a fost internat la Fundeni într-o stare degradată, abia mai reuşea să stea pe picioare, avea dureri mari peste tot şi slăbise extrem de mult. În urma mai multor investigaţii, medicii l-au diagnosticat cu o boală extrem de rară: limfom Burkitt.

Este o formă agresivă de cancer, care poate afecta mandibula, intestinele, rinichii, dar şi nivelul sistemului nervos central. Pentru a se vindeca, Daniel are nevoie de 240.000 de euro, tratament oferit de o clinică din Milano.

„Daniel este cea mai echilibrată persoană pe care o cunosc. Fără excese, cu  o viaţă echilibrată, face sport, mănâncă corect. Nimic din ce i se întâmplă nu are sens. (…)Ultima analiză a confirmat limfomul Burkitt. Centrul din Milano a fost ales în special pentru experienţa clinică pe care o au cei de acolo pe astfel de patologii. Mi-a fost confirmat faptul că pe bolile hematologice, Italia este în top 3 mondial. Limfomul Burkitt este extrem de rar în Europa, 3 cazuri la un milion, motiv pentru care ne am îndreptat spre o clinică care deţine mai multe terapii pentru această boală şi care a tratat cu succes în trecut pacienţi cu această afecţiune”, povesteşte Roxana, soţia tânărului.

Imagine indisponibilă

6000 de îngeri păzitori pentru Daniel

Din acel moment, a început o cursă contracronometru pentru viaţa lui Daniel. Familia, prietenii, dar şi sute de oameni s-au mobilizat pentru a strânge banii necesari pentru tratamentul din Milano. O campanie impresionantă de ajutorare a lui Daniel se desfăşoară pe reţelele de socializare. 

„Am avut impresia ca 2020 este un an de coşmar, prin toate restricţiile pe care le avem, prin faptul că normalitatea şi-a schimbat sensul. Acum realizez că de fapt, coşmar este atunci când cineva drag este în suferinţă. Coşmar este când nu-i poti alina durerea, când realizezi că puterile iţi sunt limitate. (...) Cu siguranţă mi-am învăţat lecţia. Să puneţi frână tumultului vieţii generat de aşteptările sociale, inspiraţi adânc, luaţi-vă partenerul în brate, copiii, fiti prezenţi cu adevărat în viaţa lor, creaţi amintiri, profitaţi şi fiţi recunoscători pentru fiecare secundă în care sunteti sănătoşi, pentru fiecare secundă în care sunteti impreună (...). Să vezi 6.000 de oameni mobilizaţi pentru tine te ambiţionează să-ţi îndeplineşti bucata ta de misiune. Mereu îi spun: tu trebuie doar să mănânci bine, să te odihneşti si să rămâi cu moralul ridicat. De restul mă ocup eu, împreună cu cei 6000 de îngeri pe care Dumnezeu ni i-a dat în această grea luptă. Oameni cu inima mare ne-au promis de asemeni ajutorul lor, sunt încrezătoare ca banii se vor aduna iar Dan va avea cea mai bună şansă”, spune Roxana Gafton.

Imagine indisponibilă

Un maraton umanitar „Uniţi pentru Daniel Gafton” s-a organizat, sâmbătă, în Grădina Publică din Galaţi. Zeci de prieteni, dar şi oameni care au aflat povestea lui Daniel de pe Facebook, au răspuns afirmativ.

„Daniel Gafton este un om model pentru toată lumea. Sportiv desăvârşit, părinte iubitor, un om altruist, Daniel trece printr-o adevarată încercare a vieţii.A fost diagnosticat cu limfomul Brukitt şi are mare nevoie de un transplant de măduvă. Costurile totale ale tratamentelor necesare sunt estimate la 240 000 euro. Nu este o suma imposibil de strâns, însă este nevoie de o mobilizare totală din partea oamenilor frumoşi”, spune Cristi Onofrei, organizatorul maratonului, un tânăr care se implică în zeci acţiuni caritabile. În urma evenimentului s-a strâns suma de 26.264 de lei.

gafton

O campanie umanitară s-a desfăşurat  şi în satul natal al lui Daniel. Primarul şi localnicii din Valea Mărului, oameni simpli, au rămas impresionaţi de coşmarul prin care trece tânărul şi s-au oferit să ajute, fiecare după posibilităţi.

„Vă rog să dăruiţi puţină speranţă. O mână întinsă, poate şterge o lacrimă şi readuce zâmbetul în ochii unor Oameni . Fiul învăţătorilor, Maria şi Alexandru Gafton, trece prin momente de cumpănă, deoarece a fost diagnosticat cu o afecţiune gravă.Pentru tratarea bolii nemiloase sunt necesare cheltuieli pe care familia nu le poate suporta.Dacă simţi durere eşti în viaţă , dacă poţi simţi durerea altora eşti OM. Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce eşti. Facem apel la bunăvoinţa Oamenilor pentru ca Dani să aibă o şansă, pentru fi aproape de sufletul unor oameni aflaţi în durere!Orice sumă cât de mică reprezintă o şansă”, a scris primarul Virgil Doca, pe Facebook.

Imagine indisponibilă

Cei care vor să-l ajute pe Daniel o pot face, folosind următoarele conturi:

RO93INGB0000999907411686 - Gafton Roxana - cont în lei

RO67INGB0000999911040924 - Swift: INGBROBU - cont în euro

PayPal: roxanagafton2016@gmail.com

Vă recomandăm să citiţi: 

Asociaţia Umanitară Speranţă pentru România cere ajutor pentru Joseph, un copil de doi ani internat după efectuarea unui vaccin

Campanie umanitară pentru o femeie care s-a ales cu picioarele zdrobite după un accident cu tractorul. Soţul a murit tot accidentat de tractor

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri