Val de schimbări în echipa de inspectori şcolari din Vrancea. Cine sunt noii coordonatori propuşi pentru viitorul an de învăţământ

Val de schimbări în echipa de inspectori şcolari din Vrancea. Cine sunt noii coordonatori propuşi pentru viitorul an de învăţământ

Inspectoratul Şcolar Vrancea

Cei mai mulţi dintre cei înlocuiţi au fost numiţi cu delegaţie anul trecut, aşa că urmează să se întoarcă la catedrele de unde au fost detaşaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu o lună înainte de debutul noului an şcolar, pe lângă şedinţele pentru repartizarea cadrelor didactice pe posturi s-a discutat intens despre o nouă "primenire" a Inspectoratului Şcolar Vrancea.

Astfel, la ultima şedinţă a consiliului de administraţie al IŞJ s-a decis înlocuirea a cinci inspectori şcolari din echipa actuală, dar este posibil ca până la 1 septembrie să mai existe şi alte schimbări.

Motivaţia principală a înlocuirilor produse este că inspectorilor le-a expirat delegaţia pe post. O parte dintre au fost numiţi în funcţii anul trecut, după demiterea politică a şefului IŞJ Vrancea.

Acesta a revenit însă în funcţie, prin hotărâre a instanţei şi a dorit să lucreze pe mai departe cu oamenii pe care i-a avut aproape la momentul respectiv. Aşa că a operat modificările cu ajutorul consiliului de administraţie, înaintea începerii anului şcolar.

Cea mai mare dispută în consiliul de administraţie s-a dat pentru funcţia de inspector la învăţământul preşcolar, acolo unde Viorica Pristavu, directoarea Grădiniţei nr. 13 a bătut-o cu un vot pe cea care a deţinut acest portofoliu în ultimii ani, Amalia Chirtoc. Aceasta din urmă este membră PSD şi o apropiată a liderilor social-democraţi din judeţ.

În postul de inspector de engleză revine Marinela Gurgu, care îi ia locul Gabrielei Scutaru. Tot la capitolul reveniri este şi profesoara Narcisa Marin, care va fi inspector de limba franceză în locul Adrianei Bratu.

Consiliul de administraţie al IŞJ a mai decis înlocuirea inspectorului de istorie Mariana Dascălu cu profesorul Eugen Mihăilă, de la Liceul Simion Mehedinţi din Vidra.

O schimbare controversată este la geografie, acolo unde s-a decis revenirea în funcţia de inspector a lui Ovidiu Vasile Allen, care o înlocuieşte pe Afrodita Ionelia Morunglav. Ovidiu Vasile Allen a evaluat şi avizat manualul de geografie de anul trecut, plin de greşeli.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Vrancea nu a dorit să comenteze schimbările, aşteptând ca acestea să fie validate şi de Ministerul Educaţiei. Până la sfârşitul lunii august se va discuta şi despre posturile unor directori de şcoli numiţi cu delegaţie.

De menţionat că la nivelul IŞJ Vrancea, singurul inspector cu concurs este inspectorul general şcolar Dorin Cristea, restul fiind numiţi cu delegaţie de la an la an.

Echipa de inspectori este formată din următorii: inspector şcolar general - Dorin Cristea; inspector şcolar general adjunct- Aurel Şelaru; management instituţional Dărmănescu Eleonora; învăţământ primar-Gabriela Oloeriu, limba şi literatura română-Tamara Mocanca; matematică-Gabriela Gherman; informatică-Cornelia Neacşu; educatie permanenta si activităţi extraşcolare- Simion Mihaela; fizică şi învăţământ particular şi alternative educaţionale-Ion Ionaşcu; chimie Cristina Enoiu; biologie Eleonora Dărmănescu; istorie Mariana Dascălu; educaţie fizică şi sport- Vica Mincă; religie - Melania Pătrăşcanu; învăţământ special - Aurora Lefter; minorităţi naţionale - Maria Costache; proiecte educaţionale - Ionuţ Ţandără; învăţământ profesional şi tehnic - Mihaela Fiştoc; dezvoltarea resursei umane si monitorizarea programelor privind accesul la educatie - Bogdan Ciubotaru; managementul resurselor umane - Mihail Fâsan.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările