VIDEO Iustin Covei, fiul de judecător implicat în nenumărate scandaluri la Craiova, a fost eliberat condiţionat din închisoare după doar 2 ani

VIDEO Iustin Covei, fiul de judecător implicat în nenumărate scandaluri la Craiova, a fost eliberat condiţionat din închisoare după doar 2 ani

Iustin Covei a fost protagonistul a nenumărate scandaluri în Craiova FOTO Andreea Mitrache

Iustin Covei, cunsocut în Craiova drept prinţişorul judecătorului Marin Covei, a fost condamnat în anul 2015 la 6 ani de închisoare pentru infracţiuni informatice. Tânărul a cerut instanţei să fie eliberat condiţionat, iar Judecătoria Craiova i-a admis cererea.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Băiatul lui tata” a fost filmat în timp ce sustrăgea bani de la un bancomat aflat chiar lângă sediul poliţiei din Capitală.

Iustin Covei a fost condamant în anul 2015 la 6 ani de închisoare pentru infracţiuni informatice. Fiul judecătorului Marin Covei a cerut instanţei să fie eliberat condiţionat, iar Judecătoria Craiova i-a admis cererea.

„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată Penitenciarul Craiova Pelendava privind pe petentul Covei Iustin. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Covei Iustin din executarea pedepsei închisorii de 6 ani închisoare aplicată prin s.p. nr. 125/2014 a Tribunalului Bucureşti“, se arată în motivarea instanţei.
 
VIDEO

Iustin Covei a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru infracţiuni informatice

Iustin Covei a avut nici mai multi nici mai puţin de zece dosare penale şi a devenit faimos în Bănie pentru scandalurile în care a fost implicat. Avea doar 16 ani când s-a ales cu primul dosar penal, în mai 2003, fiind surprins la volanul unei maşini fără să deţină permis de conducere. A continuat cu un scandal de pomină, în ianuarie 2004, când el şi gaşca sa au luat cu asalt un bar din Craiova, înarmaţi cu bâte şi cuţite. 

În 2004, a fost reţinut după ce a lovit cu pumnul un poliţist în secţia de Poliţie. Iustin Covei a scăpat, câteva luni mai târziu, fără pedeapsă.Tot în 2004, în luna februarie, s-a urcat din nou la volanul maşinii, tot fără să deţină eprmis auto, şi a intrat în plin în trei persoane. Atunci, Dumitru Paraschiv, şeful Poliţiei Rutiere, a fost demis după ce a fost văzut în autoturismul judecătorului Marin Covei, nimeni altul decât tată lui Iustin Covei.
 
În 2006, a fost din nou reţinut după ce a dezbrăcat un tânăr în plină stradă, dar a fost eliberat, ulterior, de Judecătoria Craiova. Tot în 2006, a făcut o glumă proastă şi a lăsat un cuţit cu lama în sus, iar o fată care a vrut să se aşeze pe fotoliu a nimerit în el. Victima nu a depus plângere la Poliţie, iar în momentul în care a fost audiată i-a luat apărarea lui Iustin Covei. În 2008, a avut o altercaţie la o cursă de maşini, acolo unde nu a fost lăsat să participe. Un an mai târziu a fost implicat într-un scandal în trafic.
 
Tatăl magistrat a lui Iustin Covei a fost în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, pe vremea când era preşedintele Secţiei Civile a Curţii de Apel Craiova, după ce fiul său înnebunise o ţară-n treagă cu infracţiunile comise şi nepedepsite. În septembrie 2005, judecătorul Marin Covei a făcut obiectul unor verificări de către Inspecţia generală a CSM, care s-a autosesizat, la presiunile mass-media, după ce acesta a mers cu un comisar de poliţie să măsoare urmele unui accident rutier în care era implicat Iustin Covei. 
 
Magistratul Covei mai fusese cercetat de CSM pentru încălcarea deontologiei, însă inspectorii nu au găsit niciun indiciu în acest sens. Totuşi, judecătorul Covei a pierdut funcţia de şef al secţiei civile.
 
Procurorii DIICOT au precizat că prejudiciul cauzat de Iustin Covei şi restul grupului infracţional depăşeşte un milion de euro. Pe lângă Iustin Covei au mai fost trimişi în judecată, Jean Marin Mihăilă - zis Marius, Dragoş Dumitrescu - zis Baronul, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Bârcă - zis Miţă, Andrei Sandu, Marius-Francisc Dancă, Petrel Hălănei, Sergiu-Nicuşor Dumitriu, Eman Vătămăniţă, Ionel Trâncă - zis Bizu sau Hermano, Ionel Călin - zis Nixon, Florin Nicolae Dirivan - zis Fulgerică, Alin Andrei Şoşa, Sorin Costel Buruiană. În stare de libertate sunt judecaţi Ionuţ Laurenţiu Tuţă - zis Ionică, Mihai Adrian Ţâştea - zis Ţuc şi Tudor Rad.
 
 
 
 
    
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările