Judecătorul Marin Covei, tatăl „Prinţişorului“ Iustin Covei, eliberat din funcţie. Magistratul a cerut pensionarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorul Marin Covei va fi eliberat din funcţie prin pensionare începând cu data de 12 februarie. Magistratul a fost preşedintele Secţiei Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale la Curtea de Apel Craiova în perioada 2002-2006.

Judecătorul Marin Covei este tatăl lui Iustin Covei, condamnat la închisoare pentru infracţiuni informatice. Magistratul va fi eliberat din funcţie prin pensionare începând cu data de 12 februarie 2017.

Marin Covei a absolvit Faultatea de Drept de la Iaşi, iar din anul 1996 până în prezent a fost judecător la Curtea de Apel Craiova.  

Judecătorul Marin Covei a fost şi preşedintele Secţiei Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale la Curtea de Apel Craiova în perioada 2002-2006.

Scandalurile în care a fost implicat fiul judecătorului Marin Covei:

Iustin Covei a reuşit să se facă remarcat de-a lungul anilor prin accidente, bătăi sau violenţă, însă de fiecare dată a scăpat basma curată. Fiul judecătorului Marin Covei a reuşit să le râdă în nas oamenilor legii şi a declarat sus şi tare că are spatele asigurat. Tatăl lui-Marin Covei- judecător la Curtea de Apel Craiova, mama - medic, iar unchiul-Gheorghe Covie, procuror.

Iustin Covei a primit titulatura de beizadeaua Craiovei. În anul 2009 a fost arestat pentru infracţiuni informatice de procurorii DIICOT. Fiul judecătorului Marin Covei a fost în timp ce sustrăgea bani de la un bancomat situate chiar lângă sediul poliţiei din Bucureşti.

Iustin Covei împreună cu alte 17 persoane furau informaţii bancare cu ajutorul unor camera video montate pe bancomatele din străinătate. Banii erau traşi  ulterior din Australia, Iordania şi Tunisia cu ajutorul unor carduri falsificate. Magistraţii Curţii de Apel din Craiova l-au condamnat astăzi pe fiul judecătorului Covei la 6 ani de închisoare cu executare. Tânărul s-a predat la Secţia 4 de Poliţie.

Iustin Covei a plecat la plimbare în anul 2003 cu un autoturism BMW fără a poseda permis de conducere.

Poliţia i-a întocmit dosar penal. Tânărul avea la vremea respectivă 17 ani.

În anul 2004 a fost reţinut după ce a participat la un scandal cu bate şi săbii în cartierul Sărari. În secţie l-a lovit cu pumnul pe poliţistul Marius Bărbulescu, cel care l-a ridicat. Iustin Covei a scăpat şi în acest caz nepedepsit.

În februarie 2004 s-a urcat din nou la volanului unui autoturism şi a pierdut controlul volanului. A intrat pe contrasens şi a lovit trei oameni. Şeful Poliţiei Rutiere, Dumitru Paraschiv, a fost demis din cauză că a fost văzut în maşina magistratului Covei în ziua respectivă.

În aprilie 2004, Iustin Covei a fost implicat într-un nou accident cu motoscuterul. S-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice fără permis.

În august 2006 a fost reţinut după ce a dezbrăcat un tânăr în plină stradă, dar a fost eliberat câteva pre mai târziu de magistraţii Judecătoriei Craiova.

În anul 2006 la o petrecere, Iustin Covei a vrut să facă o glumă proastă. O fată a vrut să se aşeze pe fotoliu, însă a nimerit într-un cuţit lăsat cu lama în sus. Victima i-a luat apărarea.

Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, a lovit în 2006 un tânăr cu rozeta. Şi de această dată victima s-a hotărât cu greu să depună plângere împotriva agresorului. Le-a spus poliţiştilor că a fost ameninţat cu moartea.

În februarie 2009 nu a fost lăsat să participle la o cursă de maşină, iar acest lucru l-a înfuriat pe Iustin Covei.

În anul 2008 a fost implicat într-o altă altercaţie în trafic.

Iustin Covei a reuşit să scape basma curată din toate scandalurile  în care a fost implicate. În toate dosarele anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite