Casetă cu bani, furată dintr-o firmă de pază şi aruncată în râu. Jaful a fost pus la cale chiar de agentul de pază

Casetă cu bani, furată dintr-o firmă de pază şi aruncată în râu. Jaful a fost pus la cale chiar de agentul de pază

Doi bărbaţi au fost deja reţinuţi, iar unul dintre ei este chiar agent de pază. Poliţiştii au reuşit să strângă probe împotriva suspecţilor, dar nu au putut să găsească şi caseta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Furtul a avut loc pe data de 1 februarie. Agentul de pază, în vârstă de 59 de ani, a pus la cale jaful împreună cu un amic, fără ocupaţie, în vârstă de 35 de ani. Acesta din urmă a fost cel care a reuşit să intre în clădire. A escaladat o magazie, s-a căţărat pe o ţeavă de gaze şi a intrat în încăperea unde se afla caseta cu bani. A smuls-o din perete, a intrat într-un alt birou de unde a mai furat o importantă sumă de bani. În total prejudiciul se ridică la 50.000 de euro.

Autorul jafului purta o glugă, şapcă şi avea mască de protecţie. După ce a comis jaful, s-a întors în parcarea unde era aşteptat de agentul de pază. 
 
"Cercetările în acest caz au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj. S-a stabilit că ar mai fi fost sustrasă şi o altă sumă de bani, aflată în sertarul unui birou dintr-o încăpere alăturată. În urma verificărilor efectuate, prejudiciul creat persoanei vătămate a fost estimat la suma de aproximativ 235.000 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj într-un comunicat de presă.
 
"Poliţiştii doljeni au efectuat percheziţii domiciliare, una în Craiova şi alta în Podari (unde locuia autorul jafului, nr.r). Au fost ridicate mai multe bunuri ce pot reprezenta mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal. De asemenea, în urma percheziţiilor, cei doi bărbaţi de 35 şi 59 de ani au fost conduşi pentru audieri la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj. Din cercetările efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 35 de ani ar fi pătruns prin escaladare în imobilul firmei de pază. În continuare, după ce acesta ar fi sustras banii, ar fi fost ajutat de bărbatul de 59 de ani să părăsească zona respectivă cu un autoturism", se arată în acelaşi comunicat de presă.
 
Cei doi bărbaţi au recunoscut fapta şi au spus că ar fi aruncat caseta de bani în Jiu. 
 
"Poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi de echipajul de scafandri din cadrul ISU Dolj. Caseta sustrasă a fost căutată pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în râul Jiu. Caseta nu a fost găsită”, au mai precizat reprezentanţii Ipj Dolj.
 
Pe numele celor doi suspecţi au fost emise mandate de arestare pentru 30 de zile.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările