FOTO Ursarii din Căcata de Dolj sunt săraci, însă cred că stau pe o comoară. Localnicii spun că aurul ascuns sub pământ este blestemat

FOTO Ursarii din Căcata de Dolj sunt săraci, însă cred că stau pe o comoară. Localnicii spun că aurul ascuns sub pământ este blestemat

Aici este locul unde există comoara ascunsă

Cartierul Căcata se află în comuna doljeană Cetate, iar majoritatea localnicilor sunt ursari. O legendă veche de sute de ani nu le dă pace oamenilor: locul este vestit pentru presupusele bogăţii ascunse sub pământ.

Oamenii susţin că Necuratul şi-a băgat coada, iar sub unul dintre cartierele comunei Cetate ar exista un tezaur îngropat de sute de ani. Localnicii din Căcata povestesc că aurul este blestemat, iar cine pune mâna pe el ajunge mut, surd sau orb. La sărbători, oamenii sunt convinşi că pământul se deschide şi focuri uriaşe se arată exact locul unde se află comoara. 
 
„Domnişoară, mai bine sărac şi sănătos. Nimeni nu are curaj să caute aurul blestemat. Eu am văzut de trei ori focurile până acum. Prima dată a fost la vârsta de 18 ani, iar atunci recunosc că m-am speriat. Dacă ajungeţi în zonă să nu atingeţi nimic. Eu locuiesc într-o casă mică şi sărăcăcioasă, dar măcar sunt sănătos. Nu vreau să păţesc ceva pentru un pumn de bani”, a povestit Sebastian Răducanu.
 
„Nu vreau să rămân mută”
 
Ursarii din Căcata de Dolj povestesc că în cazul lor banii nu aduc fericirea. „În urmă cu ani buni, în zonă au venit trei sau patru arheologi din Bulgaria, iar unul dintre ei a atins un os, iar timp de câteva zile a fost mut. Acolo unde este îngropată comoară există şi un cimitir, iar bătrânii din sat spun că este bântuit de stafii. Până la urmă banul este ochiul dracului, iar eu sunt convinsă că tezaurul îngropat este blestemat. Toată lumea care a găsit ceva acolo s-a îmbolnăvit. Nu vreau să rămân şi eu mută”, a declarat Maria Nicola. 
 
Mihai Bran, liderul romilor din comuna doljeană Cetate, a declarat că el nu a găsit niciodată nici măcar un ban de aur. A auzit că acolo unde arde focul există comoara. „La noi în Căcata există legenda aurului blestemat de sute de ani, dar până acum nimeni nu a găsit aurul îngropat. Oamenii de aici sunt săraci, însă dacă încerci să îi convingi să meargă şi să caute comoara ascunsă sub sat nici nu vor să audă. Toată lumea ştie că este blestemată”, a precizat Bran.
 
CITIŢI ŞI:
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările