O craioveancă este maestră în arta croşetării chiar dacă suferă de o afecţiune care îi afectează mobilitatea degetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craioveanca a reuşit să îşi învingă boala, iar acum se mândreşte că a împletit zeci de mileuri
Craioveanca a reuşit să îşi învingă boala, iar acum se mândreşte că a împletit zeci de mileuri

Luminiţa Drăcea, în vârstă de 45 de ani, din Craiova, s-a născut cu tetrapareză spastică, o afecţiune care îi afectează mobilitatea degetelor, însă acest lucru nu a împiedicat-o să devină maestră în arta croşetării.

Luminţa Drăcea chiar dacă s-a născut cu tetrapareză spastică ne dă tuturor o lecţie de viaţă. Boala de care suferă îi afectează mobilitatea degetelor, însă a reuşit să se facă remarcată în arta croşetării. Craioveanca este mereu cu zâmbetul pe buze şi povesteşte cu o naturaleţe aparte de la cine a „furat” meserie. Bunica ei este persoana care a învăţat-o să împletească mieluri. „Îmi amintesc când stătea lângă mine şi-mi arăta cum să cos câte o muscă. Aşa o zi, două, până când am ajuns să cos modele speciale, care mi-au rămas în suflet şi care sunt de fiecare dată admirate. Chiar dacă folosesc mai greu mâinile, am găsit varianta pentru care să duc la bun sfârşit aceste lucrări. Totul este să îţi doreşti să faci ceva. Ceea ce fac mă reprezintă. Nu aş putea trăi, nu aş putea fi fericită întrutotul fără această pasiune. Ea îmi aduce culoare şi lumină în viaţă”, a povestit craioveanca.

Aproape de semeni 

Luminiţa Drăcea a fost implicată de-a lungul anilor în activităţile desfăşurate de Centrul „Sfânta Ecaterina”. Craioveanca recunoaşte că de fiecare dată când a avut nevoie de ajutor reprezentanţii Asociaţiei Vasiliada au fost alături de ea. „La Asociaţia Vasiliada, cunoaştem foarte bine potenţialul tuturor celor pe care îi ajutăm. Poate că exact din această cunoaştere vine şi determinarea noastră de a încerca să dezvoltăm cât mai multe proiecte sociale în beneficiul persoanelor cu nevoi speciale. De-a lungul timpului, am observat că cea mai mare nevoie a persoanelor cu dizabilităţi este aceea de a fi acceptate în societate ca persoane care, deşi au anumite nevoi speciale, pot totuşi să fie utile comunităţilor în care trăiesc. Întotdeauna, Asociaţia Vasiliada, prin toate programele sale, a promovat şi demonstrat ideea că persoanele cu dizabilităţi pot fi considerate mai degrabă persoane eficiente, decât persoane deficiente”, a declarat părintele Adrian Stanulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada. 

Craioveanca a mai declarat că fără ajutorul familiei i-ar fi fost mult mai greu să descurce. „Eu mă bucur de toate lucrurile pe care le am: că Dumnezeu mă veghează, că familia este alături de mine în orice moment, că mă înţeleg aşa de bine cu prietenii mei… Fără ei, mi-ar fi fost destul de greu, nu aş concepe să nu îi am lângă mine”,  a mai mărturisit Luminiţa. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite