Trei constănţeni care nu au respectat regimul de izolare la domiciliu, amendaţi cu 10.000 de lei

Trei constănţeni care nu au respectat regimul de izolare la domiciliu, amendaţi cu 10.000 de lei

La nivelul judeţului Constanţa au fost date trei amenzi contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei fiecare, persoanelor care nu au respectat regimul de izolare la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sancţiunile au fost impuse în baza HG nr. 857/2011, referitoare la „nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, a măsurilor stabilite în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile”.
 
„Cetăţenii trebuie să ştie că izolarea la domiciliu poate preîntâmpina răspândirea noului coronavirus. Odată cu intrarea în izolare, timp de 14 zile, persoanele izolate sunt obligate să rămână acasă şi să răspundă autorităţilor, atunci când acestea doresc să facă verificări prin care să se stabilească simptomatologia. 
Trebuie reţinut faptul că izolarea la domiciliu diferă de conceptul de „carantinare”. Carantinarea se face doar în unităţi stabilite precis la nivelul fiecărui judeţ, unde pacienţii veniţi din zonele de risc sunt monitorizaţi cu atenţie“, transmite Prefectura Constanţa. 
 
La nivelul judeţului Constanţa, 650 persoane sunt izolate la domiciliu, 13 persoane se află în carantină şi un cetăţean a fost depistat pozitiv cu prezenţa virusului COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani, care face parte din personalul medical al SCJU Constanţa.
 
Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal şi două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 404 Cod Penal.
 
Totodată, direcţiile de sănătate publică au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare de 300.000 lei la nivel naţional, pentru persoanele care nu au respectat măsura auto-izolării la domiciliu. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările