Primele imagini cu românca sechestrată într-un beci în Italia şi abuzată timp de zece ani

Primele imagini cu românca sechestrată într-un beci în Italia şi abuzată timp de zece ani

Presa italiană despre cazul româncei sechestrate în Calabria Sursa teleclubitalia.it

Presa din Italia a dat publicităţii primele imagini cu tânăra salvată de carabinieri din mâinile unui bărbat de 52 de ani, care timp de zece ani a abuzat-o fizic şi emoţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chinul româncei a început în 2007, când a ajuns în Lamezia să lucreze la o familie de italieni ca îngrijitoare. După moartea femeii de care avea grijă românca, văduvul Aloisio Francesco Rosario Giordano, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a sechestrat-o şi a obligat-o să trăiască în condiţii inumane timp de zece ani. 
 
În această perioadă tânăra a fost victima a numeroase abuzuri, trăind un „coşmar care întrece până şi imaginaţia unui scenarist de filme de groază“, scrie presa italiană.
 
 
O româncă şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi de carabinieri după ce a stat timp de zece ani sechestrată într-o localitate din Calabria, sudul Italiei. 
 
Din 2007 până astăzi, românca, acum în vârstă de 29 de ani, ţinută captivă într-o cameră subterană, legată de pat, a fost victima mai multor abuzuri sexuale, a anunţat joi, 23 noiembrie, presa italiană.
 
Familia Mihaelei locuieşte în comuna Cerchezu, din judeţul Constanţa. Mama sa, Maria Trofoşilă, mai are două fete: Cornelia şi Ancuţa.
 
Maria Trofoşilă este dintr-un sat din judeţul Vaslui. A venit în Dobrogea când fiica ei, Mihaela Maricela, avea cinci luni, în anul 1988. 
 
„Tatăl ei, Costică era student la Facultatea de Drept. Eu am doar zece clase, dar a văzut că sunt harnică şi frumoasă şi ne-am luat. Foştii mei socri însă nu m-au vrut, că eram săracă. Atunci, ca să nu îngreunez situaţia părinţilor mei, am luat fetiţa, m-am urcat în tren şi am venit la Cerchezu, unde aveam o soră“, povesteşte femeia. De tatăl copilului a aflat mai târziu că a murit într-un accident rutier.
 
Aici, în Dobrogea, a găsit un bărbat cu care a mai făcut doi copii, de care s-a despărţit între timp. Nici viaţa fiicei sale nu a fost mai uşoară. „Mihaela a plecat la 2 Mai să lucreze. Acolo a găsit un om cu care a făcut un copil. Familia băiatului era săracă, mama lui aduna de pe la gunoaie. Mi s-a făcut milă şi atunci aveam vaci, păsări şi fata mea a zis că vin să locuiască cu noi, la Cerchezu“, povesteşte femeia. 
 
Dar problemele au început să apară şi atunci Mihaela a decis să plece în Italia ca să-şi scape familia de sărăcie. Între timp, tatăl copilului i-a dat în judecată pentru custodia celui mic şi a avut câştig de cauză. „Nu mi-am mai văzut nepotul de patru ani, că nu mai am voie“, plânge femeia.
 
O vreme, Mihaela i-a trimis bani, diverse sume în euro, pentru copilul ei, după care, nimic. Mama sa s-a dus inclusiv în Italia s-o caute. A lipit poze pe stâlpi şi a întrebat în stânga şi în dreapta. Nimeni nu ştia de fata ei. Parcă intrase în pământ.
 
„Acum, când am aflat că este în viaţă, mi s-a făcut rău când am aflat cum a fost ţinută şi că i-a dat să mănânce din gunoaie“, plânge femeia.
 
„M-am ţinut de fetele din 2 Mai cu care a plecat în Italia să-mi zică unde este fata mea, dar nu au vrut să-mi spună nimic. Nu mai credeam nimic. Mă gândeam că va veni, că o mai trece un an, doi... Am fost la biserici, am făcut colive şi am dat pomelnice, mă rugam la Dumnezeu să vină fata mea acasă. Unii îmi spuneau: «Fata ta e moartă, are un cap de cenuşă», dar eu niciodată nu mi-am pierdut speranţa că într-o zi va veni“, mărturiseşte mama Mihaelei. 
 
Presa din Italia, despre calvarul româncei ţinută captivă 10 ani: „Îi spărgea capul şi i-l cosea cu nailon de undiţă. O punea să-şi mănânce propriile excremente“
 
VIDEO Tânără româncă torturată şi sechestrată timp de 10 ani în Italia
 
 

Te-ar putea interesa şi:

Presa din Italia, despre calvarul româncei ţinută captivă 10 ani: „Îi spărgea capul şi i-l cosea cu nailon de undiţă. O punea să-şi mănânce propriile excremente“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările