Presa din Italia, despre calvarul româncei ţinută captivă 10 ani: „Îi spărgea capul şi i-l cosea cu nailon de undiţă. O punea să-şi mănânce propriile excremente“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românca salvată de carabinieri, ţinută prizonieră timp de 10 ani, a trăit experienţe greu de descris în cuvinte, cele descoperite de oamenii legii făcându-l pe procurorul italian să afirme că în cei 30 de ani de activitate nu a întâlnit aşa ceva.

O româncă şi cei doi copii ai ei au fost salvaţi de carabinieri după ce a stat timp de zece ani sechestrată într-o localitate din Calabria, sudul Italiei. Din 2007 până astăzi, românca, acum în vârstă de 29 de ani, ţinută captivă într-o cameră subterană, legată de pat, a fost victima mai multor abuzuri sexuale, a anunţat joi, 23 noiembrie, presa italiană.

Relatările anchetatorilor redate de jurnaliştii din Italia descriu un tablou greu de închipuit. Românca plecată în urmă cu 10 ani în Italia, pe când nu avea încă 20 de ani, a îngrijit-o mai întâi pe soţia celui care a ajuns s-o supună unor tratamente inumane. Femeia îngrijită a decedat, iar bărbatul în vârstă astăzi de 52 ani, Aloisio Francesco Rosario Giordano, a sechestrat-o pe româncă şi a supus-o unui tratament de neimaginat. În cei zece ani, în urma abuzurilor sexuale asupra femeii, s-au născut doi copii, un băiat în vârstă astăzi de 9 ani şi o fată de 3 ani.

Un correspondent al ziarului Corriere della Sera a transmis următoarele

„Îi spărgea capul şi i-l cosea cu nailon de undiţă. O ţinea izolată şi legată de pat de zece ani. O punea să-şi mănânce propriile excremente sau îi dădea alimente alterate. A violat-o chiar şi în timpul celor două perioade de graviditate. Ceea ce au avut carabinierii din Gizzeria în faţa ochilor atunci când au ajuns la locuinţa lui Aloisio Francesco Rosario Giordano, de 52 de ani, aflat la bordul unui triciclu Ape alături de fiul său în vârstă de nouă ani, a fost o scenă din filmele de groază. Felul în care arăta băieţelul, murdar şi subnutrit, a trezit bănuielile militarilor, care au ţinut neapărat să vadă la faţa locului situaţia familială a bărbatului, cunoscut ca un tip turbulent şi anchetat pentru violenţe sexuale şi comportament brutal în familie. Carabinierii, deveniţi bănuitori din cauza atitudinii lui Giordano, au ţinut să-l însoţească la locuinţă, în ciuda faptului că acesta susţinea că nu are un domiciliu stabil. Odată reperată zona, aceştia s-au aflat în faţa unui bordei făcut din tablă şi deşeuri“, spun jurnaliştii italieni.
Militarii, nevoiţi să-şi pună măştile pe faţă la intrarea în adăpost.

Carabinierii, la descinderea în beciul în care o femeie din România a fost ţinută prizonieră 10 ani


Carabinierii au găsit-o pe femeie cu fetiţa sa alături, mâna de om fiind, la rândul ei, „sfârşită de foame, îmbrăcată numai într-o cămăşuţă şi care plângea, probabil de foame“. La intrarea în adăpost militarii şi-au pus măştile, din cauza aerului de nerespirat. „Înainte de a intra, militarii au trebuit să-şi pună măştile pe faţă; într-atât de puternice erau miasmele ce proveneau de la lucrurile puse unul peste altul, printre bidoane cu apă stătută, găleţi folosite pentru igiena corporală şi un pat de carton, alături de o scară de fier fixată în pământ şi de care era legată femeia, care era învelită cu o cuvertură murdară, avea trupul plin de echimoze, era murdară şi moartă de foame, părând paralizată“, au relatat jurnaliştii.

Femeia le-a spus salvatorilor că trăia în aceste condiţii de 10 ani, timp în care nu a văzut lumina zilei. „În treizeci de ani de activitate, n-am mai văzut aşa ceva” – le-a spus procurorul şef din Lamezia, Salvatore Curcio, jurnaliştilor.

Femeia şi cei doi copii au fost încredinţaţi serviciilor de asistenţă socială.

CITIŢI ŞI: 

VIDEO Tânără româncă torturată şi sechestrată timp de 10 ani în Italia

Mama româncei sechestrate şi violate 10 ani într-un beci în Italia: „Să o văd eu că este bine!“

Primele imagini cu românca sechestrată într-un beci în Italia şi abuzată timp de zece ani

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite