Preot din Constanţa, mort într-un incendiu. Focul a fost pus intenţionat

Preot din Constanţa, mort într-un incendiu. Focul a fost pus intenţionat

Incendiu Arhiva Adevărul

În noaptea de luni spre marţi, 24/25 ianuarie 2022, pompierii ISU Dobrogea au fost solicitaţi prin apel unic de urgenţă 112 pentru a interveni la un Incendiu izbucnit la o casă din satul Petroşani, comuna Deleni, judeţul Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

La scurt timp de la apelul la 112, s-au deplasat spre locul solicitării o autospecială de stingere din punctul temporar de stingere Valea Dacilor, precum şi o autospeciala de stingere şi un echipaj SMURD tip
 B din cadrul Gărzii 2 Chirnogeni. Incendiul se manifesta generalizat, la o casă de aproximativ 200 de metri pătraţi. 
 
Din păcate, în interiorul casei a fost găsită o persoana de sex masculin, decedată, carbonizată. Acesta era preotul comunităţii, Ştefan Banciu, în vârstă de 64 de ani. 
 
Intervenţia s-a încheiat în jurul orei 04.35, cauza probabilă a incendiului fiind acţiunea intenţionată.
 
 
„Am aflat şi noi cu stupoare şi îndurerare de acest cumplit eveniment. Ne rugăm pentru sufletul părintelui adormit în acest tragic accident. Ne este foarte greu să credem că incendiul ar fi fost produs intenţionat. Din datele noastre nu avea motive să facă aşa ceva. Sperăm ca autorităţile să ne lămurească în scurt timp cine ar fi putut provoca incendiul“, a transmis preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 
 
 
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că poliţiştii împreună cu lucrători de la ISU fac cercetări la faţa locului pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs incendiul. Verificările se fac pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi ucidere din culpă.
 
 
 
 
 
 
     
 
Vă mai recomandăm: 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările