Nava-şcoală Mircea se întoarce acasă. În marş, marinarii de pe bric s-au întâlnit cu piraţi, nimfe şi Zeul Neptun

Nava-şcoală Mircea se întoarce acasă. În marş, marinarii de pe bric s-au întâlnit cu piraţi, nimfe şi Zeul Neptun

Zeul Neptun a urcat pe bric FOTO Forţele Navale

Nava-şcoală Mircea va reveni în ţară pe data de 10 august, după efectuarea  marşului de instruire practică în Marea Neagră şi Marea Mediterană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Velierul, având la bord un echipaj format din 157 de membri, dintre care 29 de studenţi ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi 52 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari "Amiral Ion Murgescu", a desfăşurat, începând cu 1 iulie 2015, marşul anual internaţional ce a cuprins aproximativ 4,600 mile marine de mile marine, cu escale în porturile Civitavecchia (Italia), Barcelona (Spania), Marsilia (Franţa), Bar (Muntenegru).

13 cadeţi străini din Bulgaria, China, Grecia, Polonia şi Turcia s-au instruit, anul acesta, la bordul navei şcoală Mircea pentru a căpăta noi deprinderi marinăreşti şi profesionale.

După ce a părăsit portul Bar,  Mircea s-a îndreptat spre Marea Neagră. La data de 4 august, echipajul NS Mircea s-a întâlnit cu Zeul Neptun. Din alaiul său nu au lipsit nimfele şi piratul.

Întâlnirea a avut loc lângă Insula Zakinthos, în drumul nostru prin Marea Ionică. Măritul Zeu i-a identificat pe intruşii din apele sale, apoi a dat startul ritualului tradiţional, specific botezului marinăresc. Rând pe rând, au trecut prin acest ritual toţi cei nominalizaţi de pirat.

Pentru prima dată, militarii de pe nava-şcoală Mircea au plecat având în bagaje şi pliante de promovare a staţiunii Mamaia. „ Ideea a venit în timpul unei discuţii cu comandantul bricului, Gabriel Moise. Ei nu aveau niciun fel de materiale de promovare a ţării de unde provin, spre deosebire de celelalte nave-şcoală“, a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării.  

Vă mai recomandăm:

Supravieţuitoarele surghiunite ale flotei româneşti - ce s-a ales de navele-vedetă, care altădată băteau mările-n lung şi-n lat sub pavilion românesc

Jurnalul de bord al unui fost cadet de pe Bricul Mircea

FOTO Nava Şcoală Mircea a plecat în voiaj cu studenţii militari

Constanţa, gazdă a primei regate cu vele din Marea Neagră. Bricul Mircea va fi mesagerul României

FOTO Înoţi ca un marinar? Poţi câştiga Cupa oferită de Academia Navală Mircea cel Bătrân

Promisiunea Cercetaşului. Cercetaşii marini din Constanţa depun jurământul la bordul Bricului Mircea

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările