Medic specialist de Terapie Intensivă: „Acum se improvizează mult pentru a le da pacienţilor şansa la oxigen şi se face rabat“

Medic specialist de Terapie Intensivă: „Acum se improvizează mult pentru a le da pacienţilor şansa la oxigen şi se face rabat“

Imagini de groază de la Piatra Neamţ

Andra Cristiana Tăbăcaru, 33 de ani, medic specialist ATI la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, spune că tragedia care s-a petrecut la Piatra Neamţ va fi o lecţie pentru toţi medicii de pe secţiile de Terapie Intensivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul specialist ATI spune că, din păcate, în această perioadă grea prin care trece sistemul de sănătate românesc, se improvizează mult pentru a le da pacienţilor şansa de a avea oxigen şi de a fi ventilaţi şi se face rabat de la regulile de bază.
 
„Drama pe care am început să o trăim din martie, a avut apogeul aseară. Şi eu, si întregul colectiv al Spitalului de Urgenţă Constanţa, suntem şocaţi... Pacienţii pe care colegii i-au sedat, intubat şi v
entilat, pentru a le recâştiga plămânii şi pentru a-i salva de acest ingrat virus, au pierdut lupta cu viaţa, din cauza unui lucru, la care nimeni nu se gândea ca va putea apărea. În încercarea de a salva vieţi cat mai multe, de a face spitale suport, de a asigura ventilatoare, butelii de oxigen ce se pot muta de colo colo, probabil că lumea a s
perat că instalaţiile, cu vechime de zeci de ani, să reziste. Dar uite că aparatura nu are sentimente, nu empatizează, şi a cedat, făcând victime“, spune medicul.
 
 
Dr. Tăbăcaru crede că tragedia care s-a petrecut la Piatra Neamţ va fi o lecţie pentru noi, toţi. „Medicii, asistentele, personalul auxiliar vor continua să facă totul, pentru că asta ştim. Problemele administrative nu ţin de noi, a fost dovada sumbră de sâmbătă seara că noi facem echipă cu pacienţii“, a conchis specialistul. „Poate măcar acum, în ultimul ceas, cei care nu cred în COVID şi în medici să-şi schimbe modul de a privi lucrurile“.
 
Zece pacienţi cu COVID-19 au murit sâmbătă seară la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ după ceun incediu a izbucnit intr-unul din cele două saloane ale secţiei ATI de la etajul doi al clădirii. Opt dintre pacienţii morţi se aflau în salonul unde au izbucnit flăcările. Alţi doi pacienţi, din salonul alăturat, au murit la Secţia Urgenţe, după mutarea de la ATI.
 
Alţi şapte pacienţi cu COVID, în stare gravă, au fost transferaţi la Iaşi. Medicul de gardă Ion Cătălin Denciu, care a suferit arsuri grave pe 40% din corp în timp ce a încercat să salveze pacienţii din flăcări, a fost transferat duminică dimineaţă, cu un avion militar, la un spital din Belgia.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările