Cursuri exclusiv online în mai multe şcoli şi grădiniţe

Cursuri exclusiv online în mai multe şcoli şi grădiniţe

Scoala digitala FOTO Shutterstock

Două clase şi o grupă de la o grădiniţă din Constanţa trec la scenariul trei de funcţionare şi anume cursuri exclusiv online după ce au avut câte un elev confirmat cu COVID-19, respectiv un cadru didatic. Măsură este valabilă până pe dată de 2 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La 21 septembrie a.c., prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 28 a CJSU Constanţa.
 
Aceasta prevede modificarea scenariului de funcţionare în 10 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa. Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a V-a din Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanţa, respectiv trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, a unei clase a II-a din Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Haşdeu” Constanţa. Măsura a fost luată în urma confirmării a câte un caz de COVID-19 la elevi în fiecare unitate şcolară şi va fi valabilă până pe data de 2 octombrie a.c. 
 
De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1 în scenariul 3 pentru Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa (grupa mică), după confirmarea unui caz COVID-19 la un cadru didactic. Măsura va fi valabilă până pe data de 2 octombrie a.c.
 
Totodată, alte 7 unităţi de învăţământ din judeţ (Şcoala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele, Grădiniţa cu Program Normal Mereni, Grădiniţa cu Program Normal Osmancea, Grădiniţa cu Program Normal Ciobăniţa, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Corbu, Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu şi Şcoala Primară Vadu) au trecut, începând de astăzi, din scenariul 2 în scenariul 1, fundamentarea fiind asigurarea condiţiilor pentru învătământ “faţă în faţă”, cu o rată a incidenţei cumulate de 0 în ultimele două săptămâni.
 
Modificarea scenariului de funcţionare a fost avizată, în prealabil, atât de ISJ Constanţa, cât şi de DSP Constanţa.
 
Recent, au mai fost alte patru cazuri de trecere în scenariul 3 de funcţionare: Grădiniţa cu Program Normal şi Prelungit „Colibri” Constanţa (grupa mare), Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa, Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanţa (trei clase a III-a), Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa (două clase a II-a).
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările