Restricţii în localitatea Cuza Vodă: se închid restaurantele, cafenelele şi jocurile de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cuza voda incidenta cazuri covid

Întrucât rata de infectare este mare în localitatea Cuza Vodă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia instituirii de restricţii.

În urma unei analize efectuate de DSP Constanţa, care a relevat faptul că rata incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 în localitatea Cuza Vodă a atins indicele de 3.49, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma şedinţei, au fost votate în unanimitate mai multe restricţii: închiderea activităţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; - închiderea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; interzicerea activităţilor culturale.

Măsurile vor rămâne în vigoare până la constatarea unei rate a incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 sub pragul de 1.5.

O parte a localităţii Cuza Vodă (judeţul Constanţa) a fost în carantină în luna aprilie, în urma unui ordin semnat de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat. „Măsura a fost luată în urma unei analize de risc efectuate de DSP Constanţa, prin care s-a constatat faptul că în localitate există un risc epidemiologic ridicat. În data de 17 aprilie, o persoană a fost confirmată cu COVID-19, iar la cererea autorităţilor, a fost realizat un screening al populaţiei din zonă, cu ajutorul jandarmilor constănţeni şi al medicilor de familie. În urma acţiunii desfăşurate pe data de 19 aprilie, alte 9 persoane au fost confirmate cu prezenţa virusului SARS-CoV-2”, a transmis Prefectura Constanţa.

Vă mai recomandăm:

Doi gardieni de la Penitenciarul Poarta Albă au Covid-19. Două secţii cu deţinuţi au fost băgate în izolare 

O casieră de la Gara CFR a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Alte trei angajate sunt pozitive

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite