UBB reintroduce examenul de admitere la toate facultăţile după 13 ani. Notele de la BAC nu vor fi luate în considerare

UBB reintroduce examenul de admitere la toate
facultăţile după 13 ani. Notele de la BAC nu vor fi luate în considerare

UBB, sediul central  FOTO: Florina Pop

Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, academicianul Ioan Aurel Pop, a anunţat miercuri, după vizita nemţilor de la Siemens, că din toamnă va fi reintrodus examenul de admitere la toate facultăţile. Acesta va consta fie într-un eseu, fie într-un test grilă, fiecare facultate va hotărî cum îşi va organiza admiterea. Olimpicii naţionali şi internaţionali nu vor da examen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rectorul UBB a afirmat că universitatea îşi impune propria grilă pentru  a avea cei mai buni studenţi.

„De aceea ne-am gândit să nu revenim la formele vechi, ci la anumite forme de testare a cunoştinţelor studenţilor: grilă clasic sau un eseu ori o altă formă de verificare a cunoştinţelor elevilor în aşa fel încât noi să ştim ce cunoştinţe au studenţii. Şi, pentru că suntem după o întrerupere de circa 12-13 ani, am decis, în anul universitar 2013-2014, să lăsăm facultăţile să decidă modalitatea de admitere“, a declarat rectorul UBB.

Notele obţinute la Bacalaureat nu vor conta la admiterea la UBB, în schimb vor conta premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, dar şi la alte concursuri care arată pregătirea şi competenţele elevilor.

Acesta consideră că examenul de admitere nu ar fi trebuit scos întrucât arată care este nivelul cunoştinţelor elevilor şi constituie un indicator şi pentru profesori.

„Cred că vom avea un aflux la fel de mare de studenţi ca şi anul trecut, chiar mai mare intoducând aceste forme de testare care arată şi marca universităţii. Nu se intră într-o universitate de prestigiu doar printr-o simplă înscriere sau prin luarea în calcul a mediei de Bacalaureat“, adaugă rectorul.

Facultăţile de matematică, fizică, chimie au acceptat cu mai mult entuziasm faţă de cele din domeniul ştiinţelor umane.

Vă recomandăm şi:

Admiterea la facultate 2013. Ce se schimbă

FOTO VIDEO Mario Vargas Llosa: „Fără poveşti, vieţile noastre ar fi foarte sărace şi mediocre“. La spectacol i s-a făcut o surpriză: a jucat în propria-i piesă

UPDATE FOTO VIDEO Mario Vargas Llosa la Cluj: „Sunt foarte recunoscător că am fost invitat. Este a treia mea vizită în România şi sunt sigur că va fi la fel de reuşită ca şi primele două“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările