FOTO Siemens dă bani pentru burse doctorale la două universităţi din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Siemens finanţează patru burse de doctorat, timp de trei ani, în cadrul Facultăţii de Matematică-Informatică de la UBB şi în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Bursele de studiu se împart egal între cele două universităţi clujene: două în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi două în cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

Programul de doctorat, care se va semna în această după-amiază, la Cluj, urmăreşte să contribuie la dezvoltarea ştiinţifică şi economică a regiunii, dar şi la creşterea nivelului de învăţământ a facultăţilor tehnice clujene.

Din 2012 există un contract de cooperare dintre către Siemens şi universităţi, iar anul acesta s-a creat un program de burse de doctorat ce asigură burse de studiu pentru patru studenţi doctoranzi începând cu toamna anului curent.

Semnarea contractelor de bursă a avut loc marţi, 12 iunie, de la ora 14.30. La eveniment şi-au anunţat participarea dr. Siegfried Bocionek, Head of Global R&D, Rail Automation de la Siemens, rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop.

„Cei doi doctoranzi de la UBB vor benefici de burse de studiu (n.r. 500 de euro lunar, timp de 3 ani). Ei nu sunt obligaţi să lucreze la Siemens în Germania, ci la firme cu care lucrează Siemens în România pentru a răsplăti efortul nemţilor.
(...)
Siemens va dota cu tehnică ultramodernă UBB, iar colaborarea cu mediul de afaceri interesat de cercetare şi de tehnica de vârf  reprezintă pentru noi, ca universitate, o mare oportunitate“, a afirmat rectorul UBB, Ioan Aurel Pop.

Vă recomandăm şi:

UBB Cluj a primit „notă mare“ la evaluarea experţilor Asociaţiei Europene a Universităţilor
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite