Site-ul Consiliului Judeţean a fost spart de hackeri. „Aveţi de plătit suma de 100 de dolari în Bitcoin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerii şi-au făcut un obicei din a sparge site-ul CJ Cluj. FOTO Pixabay
Hackerii şi-au făcut un obicei din a sparge site-ul CJ Cluj. FOTO Pixabay

Site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost spart de hackeri. Aceştia au postat un mesaj în bătaie de joc şi solicită „100 de dolari în bitcoin”

„Toate fişierele au fost encriptate şi un backup al site-ului a fost salvat. Dacă vreţi ca baza de date şi fişierele site-ului să nu ajungă public pe internet aveţi de plătit suma de 100 USD în bitcoin”, a fost mesajul postat de hackeri pe site.

Potrivit Actual de Cluj, site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost şi în trecut ţinta unor hackeri şi a mai fost spart de două ori. Prima dată, în urmă cu aproape un an, în iunie 2020, site-ul a fost deturnat de un grup de hackeri, iar link-urile au fost redirecţionate către o pagină de Facebook.

Prima dată s-a întâmplat însă în 2015, când site-ul Consiliului Judeţean Cluj a fost spart, iar sute de documente de pe site au fost şterse.

Potrivit sursei citate, „Meowless”, presupusul autor al infracţiunii, este un hacker român care se laudă pe forumurile de specialitate cu rezultatele sale penale. „Am apărut pe la ziare cu site-uri sparte, am vândut shell-uri în site-uri guvernamentale cât nu îţi trece ţie prin cap”, se lăuda acesta pe internet.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite