Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru că a bătut un polonez care i-a furat mâncarea

Român condamnat la închisoare în Marea Britanie pentru că a bătut un polonez care i-a furat mâncarea

Eugen Rus va ajunge după gratii şi va presta muncă nerenumerată în folosul comunităţii. FOTO BBC

Un român în vârstă de 30 de ani a fost condamnat de magistraţii unui tribunal din Marea Britanie la 16 luni de închisoare, suspendat timp de un an, plus alte penalităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eugen Laurenţiu Rus a fost găsit vinovat de tribunalul din Grange Court, Northway, care a dictat în cazul său închisoare cu suspendare şi plata unei daune de 1.000 de lire sterline, după ce a bătut un bărbat care i-a furat mâncarea.

Incidentul a avut loc în urmă cu un an, pe 5 ianuarie, scrie BBC. Rus şi-a cumpărat un kebab şi l-a lăsat pe tejgheaua unui fast-food şi a ieşit până afară ca să cheme un taxi. Numai că, în acest timp, un alt bărbat i-a luat mâncarea şi a încercat să se strecoare afară din restaurant. A fost însă surprins de român, care, înfuriat la culme, l-a lovit cu pumnul în plină figură. Victima, un polonez pe nume Robert Gruszkiewicz, s-a ales cu maxilarul fracturat şi a avut nevoie de un implant de plăci metalice şi a unor şuruburi. 
 
Lucrurile nu aveau însă să se oprească aici. Cu certificatul medico-legal obţinut, polonezul s-a prezentat la poliţie, iar Rus a fost arestat şi a apărut în faţa unui judecător. Eliberat între timp din arest, românul a dispărut din Marea Britanie şi nu s-a mai prezentat să-şi afle sentinţa. În lipsă, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi obligat să-i plătească 1.000 de lire victimei sale.
 

„A fost un atac ridicol”

 
Eugen Laurenţiu Rus a fost dat în urmărire generală, iar câteva luni mai târziu, la sfârşitul anului 2019, a fost găsit în Danemarca, unde lucra la o fermă. Autorităţile daneze l-au extrădat în Marea Britanie, iar procesul a fost reluat. Însă de data asta sentinţa a fost mai dură.
 
Deşi avocatul apărării, Lloyd Jenkins, a încercat să găsească argumente în favoarea clientului său şi a spus că acesta a crezut că lucrurile se vor rezolva de la sine şi nu va fi condamnat, judecătorul Simon Levene a fost de neînduplecat. În opinia acestuia a fost vorba despre „un atac ridicol”. 
 
„Cu toate acestea, accept că nu aţi intenţionat să răniţi victima”, a spus judecătorul, relatează BBC. „Dar ceea ce mă îngrijorează - a continuat magistratul - este faptul că ai ignorat condiţiile de cauţiune şi ai fugit aşi ai călătorit în străinătate. A fost o încălcare gravă a cauţiunii. Aţi părăsit ţara timp de şase luni”, a mai spus judecătorul.
 
Eugen Rus a fost condamnat zilele trecute la 16 luni de închisoare, suspendat timp de un an, precum şi la 180 de ore de muncă în folosul comunităţii, dar şi plata unor daune de 1.000 de lire sterline către victimă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: