Cum îşi trata medicul Lucan subalternii. Managerul Institutului de transplant: „În 2002 mi-a dat primul pumn. Toţi am încasat câte unul”

Cum îşi trata medicul Lucan subalternii. Managerul Institutului de transplant: „În 2002 mi-a dat primul pumn. Toţi am încasat câte unul”

Mihai Lucan  FOTO: ICUTR

Silviu Moga, managerul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj (ICUTR), susţine că medicul Mihai Lucan îşi teroriza subalternii şi nu ezita nici să-i lovească, atunci când nu era în cele mai bune toane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii şi asistenţii institutului clujean au trăit ani de zile într-o atmosferă apăsătoare, intimidaţi şi umiliţi de celebrul urolog Mihai Lucan. Asta spune managerul Silviu Moga, care detaliază că Lucan nu ezita să-şi lovească subalternii,  atunci când era nemulţumit de ceva.  
 
„Fiecare dintre noi am trecut prin astfel de momente. E vorba de şicane, de ameninţări şi de corecţii verbale şi fizice. Toţi am încasat de la Lucan câte un pumn, o palmă. În 2002 a fost primul meu contact fizic cu el. Atunci mi-a dat primul pumn. Am avut o colegă care a fost obligată să plece, n-a mai rezistat”, susţine Moga. 
 

„M-a ameninţat că o să mi se întâmple ceva rău”

 
Acesta mai spune că a fost ameninţat de Lucan, după ce a devenit manager al ICUTR şi a anunţat că întrerupe orice colaborare cu Lukmed: „Am fost ameninţat de Lucan, mi-a spus că o să văd eu, că o să mi se întâmple ceva rău. Nu mi-a spus şi ce anume o să mi se întâmple.” 
 
Moga i-a fost subordonat lui Mihai Lucan din 2002 şi până în 2017, când a fost numit manager al ICUTR chiar în locul fostului său şef. De asemenea, el a fost şi angajat al Lukmed, clinica privată care îi aparţine lui Lucan. „Aproape toţi angajaţii institutului am fost obligaţi să lucrăm şi la clinica Lukmed. Era o formă de sclavie modernă. Lucan doar venea şi le spunea rezidenţilor: „tu de azi să vii la clinică”. Aşa i se adresa unui rezident. Şi nu puteai spune nu, fiindcă riscai”, a conchis Moga. 
 
Lucan, la vizita obligatorie de la Poliţie, conform controlului judiciar FOTO: MEDIAFAX/ MARIAN ILIE
 
Doctorul Mihai Lucan (foto sus), cercetat de DIICOT pentru delapidare şi constituire de grup infracţional organizat, a fost plasat sub control judiciar. Rugat de jurnalişti, să răspundă la mai multe întrebări în cursul vizitei sale la Poliţie din ziua de vineri, 29 decembrie, Lucan a spus că momentan nu poate oferi informaţii din anchetă.
 
Te-ar putea interesa şi:
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările