O basculantă cu nisip s-a răsturnat peste balconul unui bloc FOTO

O basculantă cu nisip s-a răsturnat peste balconul unui bloc FOTO

Au fost aviariate o anexă de la demisol şi o parte din balcon. FOTO: ISU Cluj

O parte din cele 30 de tone de nisip pe care le transporta o basculantă s-au vărsat peste balconul unui apartament din cea mai mare comună a României, Floreşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

O autospecială a fost a fost alertată în această dimineaţă, în jurul orei 10.20, în urma răsturnării unei autobasculante încărcată cu nisip peste balconul unui apartament situat la parterul unui bloc de locuinţe, de pe strada Teilor din localitatea Floreşti, relatează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Prin centrul Operaţional al unităţii s-a solicitat dislocarea la faţa locului a echipelor furnizorilor de utilităţi, gaz şi electricitate, precum şi a inspectorilor de stat în construcţii pentru evaluarea siguranţei construcţiei, având în vedere că pe balconul afectat se vedeau mai multe crăpături proeminente.
Pompierii sosiţi la faţa locului au constatat faptul că doar o parte din cele cca 30 de tone de nisip din bena camionului s-au răsturnat peste balconul de la parter, fără a surprinde sau vătăma nici o persoană, iar persoanele care se aflau acasă, din apartamentul peste a cărui balcon se răsturnase autobasculanta, şi din cel superior, s-au auto-evacuat şi nu necesitau consult medical, precizează Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj (ISU) Cluj. 
Accidentul nu a fost soldat cu victime. FOTO: ISU Cluj
 
Preventiv, au fost oprite furnizarea de energie electrică şi gaz pentru prevenirea incendiilor în cazul unor posibile avarii la instalaţiile imobilului respectiv.
Inspectorii de stat în construcţii au evaluat situaţia la faţa locului şi au concluzionat faptul că structura de rezistenţă a imobilului nu a fost afectată, fisurile vizibile fiind înregistrate la lucrări de zidărie amenajate ulterior finalizării construcţiei blocului de locuinţe, de către proprietarul apartamentului de la parter. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările