Vremea rea face ravagii şi la sud de Dunăre. Avertizare pentru românii care călătoresc în Bulgaria

Vremea rea face ravagii şi la sud de Dunăre. Avertizare pentru românii care călătoresc în Bulgaria

Vremea face ravagii şi în Bulgaria FOTO Adevărul

Vremea rea face ravagii şi la sud de Dunăre, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria căîntreg teritoriul ţării vecine va fi afectat de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare şi ploaie, însoţite de vânt puternic, luni şi marţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform unui comunicat al MAE, în Bulgaria au fost emise cod portocaliu de ninsoare şi vânt puternic în regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Pleven, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra şi Şumen, cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie şi vânt puternic în Dobrici, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Haskovo şi Kârdjali. De asemenea, există în vigoare un cod
galben pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic în regiunile Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian, Plovdiv şi Stara Zagora. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă.
 
MAE recomandă urmărirea cu atenţie a situaţiei din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere.
 
Unde puteţi solicita asistenţă consulară
 
Toţi cei interesaţi, persoane fizice şi firme de transport, pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020.
 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
 
Telefonul de permanenţă
 
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.
 
MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările