Prognoza meteo: vine un nou val de aer polar. Cât de frig se face, unde lovesc ploile, când se anunţă brumă şi ninsori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un weekend cu vreme de vară, toamna rece îşi intră în drepturi. Un val de aer polar loveşte din nou România. Meteorologii anunţă frig şi precipitaţii abundente în mai multe regiuni, însoţite de descărcări electrice, astfel că pardesiul şi umbrelele vor deveni accesorii obligatorii. Toată săptămâna vom avea parte de temperaturi scăzute şi vreme mohorâtă.


Săptămâna debutează cu vreme instabilă şi cu valori termice diurne în scădere faţă de cele din intervalul precedent în majoritatea zonelor. Conform meteorologilor, joi, 6 octombrie, va fi deosebit de rece mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării, dar de la sfârşitul săptămânii se va încălzi apoi în toate regiunile. În Bărăgan, mercurul din termometre va urca până la 16 grade Celsius, faţă de 27 de grade cât s-a întregistrat zilele trecute.

Precipitaţii mixte la munte

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), de luni, vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de cele din intervalul precedent în majoritatea zonelor, astfel încât în regiunile intracarpatice se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi va ploua, ziua pe arii extinse în jumătatea de vest a teritoriului şi pe spaţii mai mici în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în Maramureş şi 27 de grade în Muntenia şi Dobrogea.

Marţi va fi tot mai rece, iar norii îşi fac apariţia în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi Dobrogea, unde va ploua pe arii extinse, iar în celelalte regiuni înnorările vor fi temporare. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor cuprinse între 12...13 grade în depresiuni şi 20...21 de grade în sud-est.

Miercuri, frigul se instalează confortabil. Va fi deosebit de rece în Moldova şi în regiunile intracarpatice, iar în zona de munte vor predomina ninsorile. În regiunile estice cantitătile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor cuprinse între 7 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 17 grade, izolat, în Dobrogea si sudul Munteniei. Noaptea vor fi conditii de brumă în jumătatea de sud-vest a ţării şi, izolat, se va produce ceată. Joi şi vineri va fi tot frig mai ales în vestul, centrul şi nordul tării, apoi se va încălzi apoi în toate regiunile.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vreme de coşmar, cât de frig se face. Ce vreme se anunţă până la sfârşitul toamnei, unde va fi cel mai cald

Vremea se schimbă radical: vijelii, ploi torenţiale şi grindină timp de 3 zile

Canicula pârjoleşte sudul României: cât de cald se anunţă în weekend. Ponturi pentru a suporta căldura mai uşor

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite