Avertizare de vreme rea. Trei zile de ploi, temperaturi scăzute şi ninsori la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rea, cu temperaturi deosebit de scăzute, ninsori şi brumă în mai multe regiuni, ţine până joi noapte. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis deja o avertizare de răcire accentuată şi instabilitatea atmosferică.


"În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua şi se vor totaliza local peste 20 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (04 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50...60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile vor scădea accentuat, iar în regiunile intracarpatice şi în jumătatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) şi joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece", a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: vine un nou val de aer polar. Cât de frig se face, unde lovesc ploile, când se anunţă brumă şi ninsori

Prognoza meteo: vreme de coşmar, cât de frig se face. Ce vreme se anunţă până la sfârşitul toamnei, unde va fi cel mai cald

Vremea se schimbă radical: vijelii, ploi torenţiale şi grindină timp de 3 zile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite