Intervenţie chirurgicală în premieră la spitalul din Călăraşi, în domeniul urologiei

Intervenţie chirurgicală în premieră la spitalul din Călăraşi, în domeniul urologiei

Operaţia urologică a fost realizată pentru prima dată la Călăraşi FOTO Facebook/B.M.

O intervenţie chirurgicală urologică a avut loc pentru prima dată la spitalul din Călăraşi. Premiera a vizat o intervenţie minim invazivă a adenomului de prostată.

Reuşita urologilor care activează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a fost anunţată de către Bogdan Mihai, managerul unităţii medicale, pe pagina sa de socializare:
 
„Intervenţie endourologică în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian Călăraşi. Echipa de medici urologi ai spitalului nostru, formată din dr. Radu Vrabie şi dr. Mihai Dugan Opaiţ, a realizat, pentru prima dată la Călăraşi, o intervenţie minim invazivă specifică tratamentului adenomului de prostată.
 
Cu ajutorul aparaturii achiziţionate s-a putut efectua prima rezecţie bipolară prin abord endourologic (TUR-P), evitând astfel intervenţia clasică, doi pacienţi fiind beneficiarii procedurii în această săptămână.
 
Avantajele metodei respective sunt reprezentate de o perioadă foarte scurtă de refacere şi de scăderea dramatică a complicaţiilor postoperatorii, în comparaţie cu intervenţia clasică. Prin efectuarea acestei intervenţii endourologice se pun bazele dezvoltării urologiei la Călăraşi, astfel încât pacienţii să poată beneficia de un tratament similar cu cel derulat în marile centre medicale", a precizat Bogdan Mihai.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările