Fonduri Regio, în valoare de peste 7 milioane de lei, pentru dezvoltarea unei fabrici de confecţii

Fonduri Regio, în valoare de peste 7 milioane de lei, pentru dezvoltarea unei fabrici de confecţii

Fabrica de confecţii va produce echipamente pentru sporturile de iarnă FOTO ADR Sud Muntenia

Liviu Gabriel Muşat, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, alături de Daniela Oţelea, administratorul SC CONFEX SRL, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale au participat la recepţia unei unptăţi de producţie, realizată cu fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform ADR Sud Muntenia, obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea firmei de confecţii pentru ca, în baza experienţei acumulată în cei peste 15 ani de activitate continuă şi poziţiei ocupate în prezent, să ajungă la o competitivitate semnificativă şi o valoare adăugată consistentă. Astfel, fabrica urmăreşte pătrunderea pe o piaţă de nişă cu produse de valoare adăugată importantă, dezvoltare pe tot ciclul de producţie în unitatea proprie: piaţa echipamentelor sporturilor de iarnă.
 
Prin proiect, cu fonduri nerambursabile Regio s-a realizat o construcţie P+1E cu suprafaţa construită  827,50 mp şi suprafaţa desfăşurată de 1655 mp, utilizate pentru toate funcţiunile asociate tehnologiei: magazii de produse finite, semifabricate intermediare şi produse finite, atelier de întreţinere a echipamentelor, birou pentru proiectare tehnologică, birouri pentru management, vestiare şi sală pentru luat masa. De asemenea, prin investiţie se achiziţionează toate echipamentele necesare unei secţii de confecţie.
 
Proiectul, cu o perioadă de implementare de 51 de luni, începând cu data de 1 februarie 2017, până în data de 30 aprilie 2021, are bugetul o valoare totală de 7.109.219,48 de lei, din care fonduri nerambursabile de 3.367.710,80 de lei, însemnând aproape 2,9 milioane de lei din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) şi peste 500 de mii de lei de la Bugetul Naţional. Contribuţia beneficiarului este de peste 1,4 milioane de lei.
 
În prezent, în regiunea Sud Muntenia s-au înregistrat 2.075 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 14 miliarde de lei, pentru 782 dintre acestea semnându-se contracte în valoare totală de peste opt miliarde de lei şi aproape 6,85 miliarde de lei fonduri publice solicitate.
 
La nivelul judeţului Călăraşi, au fost depuse 197 de aplicaţii pentru fonduri Regio, având o valoare totală de peste 2,1 miliarde de lei şi o valoare solicitată de aproape 1,6 miliarde de lei. Dintre acestea, cele 131 de aplicaţii înregistrate la nivelul Axei prioritare 2 au o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei şi fonduri publice solicitate de peste 625 de milioane de lei. Pentru 32 dintre ele s-au semnat contracte în valoare totală de peste 65 de milioane de lei, valoarea solicitată fiind de 39,1 milioane de lei.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările