Bolnavii cronici care s-au tratat la privat nu se pot înscrie pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Explicaţia CNAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi medici de familie au reclamat faptul că nu pot înregistra bolnavi cronici pentru vaccinarea anti-COVID, deşi aceştia sunt la evidenţa medicilor cu astfel de afecţiuni. CNAS a explicat pentru Libertatea.ro că asta se întâmplă pentru că, în sistem, „în acest moment nu se văd decât cazurile care s-au tratat cu decontări de la Casă, la spitalele publice”.

Aastfel, potrivit CNAS, bolnavii cronici care nu sunt în „evidenţa Casei”, adică cei care nu şi-au decontat prescripţiile medicale sau analizele la stat sau la privat prin Casă şi au ales să şi le plătească singuri din propriul lor buzunar, acum nu apar în sistem.

„Am portat în platformă statistica bolnavilor cronici din evidenţa Casei din 2016 până acum, tocmai să nu defavorizăm, să cuprindem cât mai mulţi. Vom reveni. Vom vedea ce pot face bonavii cronici aflaţi în această situaţie”, a explicat pentru Liberatea.ro.  Mihaela Tănase, consilieră de comunicare la CNAS.

Dar, acest filtru a fost stabilit ca să împiedice medicii de familie să încadreze la bolnavi cronici pe oricine, dar acest lucru intră în contradicţie cu ceea ce s-a comunicat iniţial, că medicii de familie vor fi ei înşişi filtrul. Iar potrivit sursei citate, unul dintre doctorii de familie, a precizat că în acest moment ”se lucrează la upgradarea sistemului, sperăm că se va rezolva”.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat sâmbătă că au fost făcute un 305.562 programări la vaccinare în etapa a doua, iar în Bucureşti au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite