Doi elevi, eliminaţi de la simularea Evaluării Naţionale pentru tentativă de fraudă

Doi elevi, eliminaţi de la simularea Evaluării Naţionale pentru tentativă de fraudă

Simularea Evaluării Naţionale a început astăzi, 29 martie FOTO Ziarul Unirea

Doi elevi din judeţul Călăraşi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă la proba scrisă de Limba şi literatura română în cadrul simulării Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei a transmis că, potrivit datelor preliminare, aproape 91 la sută dintre elevii eligibili să susţină proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul simulării Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a au fost prezenţi, luni. Alţi 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ aflate în localităţi cu incidenţa peste 6 la mie locuitori nu au putut participa la această probă.
 
Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, în perioada 29-31 martie se organizează, împreună cu inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile de învăţământ, simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII). Luni s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul acestei simulări - proba de limba şi literatura română.
 
"Potrivit datelor preliminare transmise de inspectoratele şcolare, au fost prezenţi 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susţină proba). Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ, aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori", precizează Ministerul Educaţiei.
 
De asemenea, au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă trei elevi (doi elevi din judeţul Călăraşi, respectiv un elev din judeţul Timiş). Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în judeţul Neamţ (96,5%).
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările