Cea mai uşoară reţetă de post. Cum faci cartofii ţărăneşti perfecţi, metoda cu care nu dai greş

Cea mai uşoară reţetă de post. Cum faci cartofii ţărăneşti perfecţi, metoda cu care nu dai greş

Cartofii fierţi, un preparat delicios FOTO Shutterstock

În post, un preparat pe bază de cartofi este cea mai simplă alegere. Cartofii ţărăneşti, care pot fi serviţi ca garnitură sau ca fel de mâncare, se prepară rapid şi sunt deosebit de gustoşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reţeta poate fi  găsită în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti, aparţinând regreatului gastronom, Radu Anton Roman.
„De la ardeleni ştiu face argeşenii cartofii, aşa, cu rânduieli încete, amânat“, spune Radu Anton Roman, regratatul gastronom, în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Aşa că iată o simplă şi tradiţională de cartofi ţărăneşti.
 

Ingrediente:

 
1 kg cartofi
2-3 cepe
1 ceşcuţă ulei
sare
 

Mod de preparare:

 
Fierbi cartofii în coajă pentru a nu deveni apoşi, dacă sunt curăţaţi integral, tăiaţi pe jumătate, în apă sărată, dar cât să nu crape, apoi îi laşi să se răcească. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în destul de mult ulei. Când s-au răcit cartofii, îi cureţi de coajă, îi tai bucăţi sau felii rotunde şi îi prăjeşti în ceapă. Când s-au rumenit puţin (dar nu învârţi pentru că se sfărâmă), îi potriveşti de sare şi îi laşi deoparte să mai „tragă“ din grăsime. Serveşti ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător.
 

Gazetarul, maestru în gastronomie

 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările