Cea mai răcoritoare băutură pe caniculă: energizant cu castravete şi mentă, un elixir estival

Cea mai răcoritoare băutură pe caniculă: energizant cu castravete şi mentă, un elixir estival

Sucul cu ingredient vedetă, castravetele Fotografii cufarulcubucurii.wordpress.com

O delicioasă reţetă de vară, ieftină şi uşor de preparat vă va încânta cu siguranţă în aceste zile toridă. Citronada cu ingrediente naturale nu numai că hidratează pe caniculă, dar este şi foarte sănătoasă. Castravetele este vedeta acestui suc, deosebit de gustos  care răcoreşte mai bine decât oricare altă băutură din comerţ.


“Gradele astea urcă nebuneşte-n termometru şi cu cât urcă ele mai sus, cu atât mai jos vrem să coborâm temperatura lichidelor cu care ne hidratăm, fiindca e nevoie de serios de acest lucru…Vreau să vă spun că pentru mine lichidul pe care-l beau pe caniculă trebuie să aiba trei calităţi: sănătos, rece şi delicios!

De când am luat vacanţă nu a fost zi în care să nu pregătesc fel de fel de citronade, limonade etc, dar cea de astăzi are un ingredient mai puţin folosit la aşa ceva, castravetele.

Şi pentru mine a devenit specială, fiindcă nu-mi imaginam că poate fi atât de savuroasă o băutură răcoritoare făcută cu castraveţi”, spune Gela Dumitrache, o gospodină din comuna Unirea care pregăteşte tot felul de bunătăţi şi le împarte cu prietenii săi virtuali pe blogul său culinar cufarulcubucurii.wordpress.com. De profesie învăţătoare, Gela Dumitrache, pasionată de arta culinară, inventează tot felul de preparate deosebite.


Ingrediente:

4 castraveţi medii
o mână de frunze de mentă
citrice de care vreţi, lămâi, portocale, câte doriţi să adăugaţi
2 litri de apă plată
200 grame de miere

Mod de preparare:

Se feliază castraveţii şi se pun într-un recipient cu 2 litri de apă plată împreună cu menta, după ce a fost spălată în prealabil. Recipientul se ţine la frigider câteva ore, o noapte l-am ţinut eu şi a fost minunat aşa! Apoi se ia din lichidul respectiv şi se prepară cu el citronada, atât cât vă trebuie la un anumit moment.

"Se pun într-un cofer, felii de citrice, miere de albine, mentă proaspătă, dacă mai aveţi, felii de castravete, cuburi de gheaţă şi lichid în care au macerat castraveţii şi menta. Amestecaţi sălbatic de câteva ori să se zdrobească menta şi cuburile de gheaţă de pereţii vasului şi apoi serviţi băutura obţinută! Doar atât vă spun: răcoare si savoare!
Nu am avut aşteptări atât de mari de la castraveţi pentru un astfel de preparat, dar am fost pur şi simplu încântată. Să aveţi poftă la răcoreală şi o vară de poveste, dragilor!", spune gospodina.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Cea ieftină mâncare de vară: secretele delicioasei ciorbe de zarzavat, o simfonie de gusturi şi culori

FOTO Reţetă inedită. Cum să faci cea mai bună pizza „floarea soarelui” cu roşii uscate, un preparat spectaculos

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni. Ingredientele secrete ale unei reţete din Bărăgan, vechi de sute de ani

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi păstrate de o bucătăreasă celebră din Bărăgan

Deliciu culinar în post: cel mai bun borş de peşte din Dunăre se face în Bărăgan, după reţeta unei neveste de pescar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: