Referendum în municipiul Buzău şi comuna vecină, Ţinteşti. Miza este unirea celor două teritorii

Referendum în municipiul Buzău şi comuna vecină, Ţinteşti. Miza este unirea celor două teritorii

Constantin Toma este iniţiatorul Referendumului

Peste 100.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Buzău şi din comuna Ţinteşti sunt aşteptate duminică, între orele 7.00 şi 23.00, la secţiile de votare pentru a se exprima asupra unirii celor două unităţi administrativ-teritoriale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Aceştia vor avea de răspuns cu DA sau NU la întrebarea „Sunteţi de acord cu unirea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti?”.
 
În municipiul Buzău sunt amenajate 80 de secţii, iar în Ţinteşti, două. La vot sunt aşteptaţi un număr de 107.756 buzoieni. 
 
La Ţinteşti, sunt 3.597 persoane înscrise pe listele permanente.
 
Pentru ca referendumul de duminică să fie valid este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanţilor, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localităţi, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă. 
 
 
Alegătorii care nu se pot deplasa la secţiile de votare din motive bineîntemeiate, respectiv dacă sunt internaţi în spital, în cămine de bătrâni sau sunt în izolare ori carantină din cauza coronavirusului, vor putea solicita urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul constituţional.
 
Primarul Constantin Toma a votat la ora 08.00, la secţia de la Liceul de Arte, unde s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu, şeful PSD, cei doi viceprimari şi câţiva consilieri locali. Toma a mers apoi cu Marcel Ciolacu către la Şcoala nr. 5, unde a votat liderul PSD.
 
 
În acest moment, comuna Ţinteşti are 7.200 de hectare şi puţin peste 4.000 de locuitori, iar Buzăul are în jur de 8.100 de hectare şi 115.000 de locuitori. După unirea celor două localităţi, suprafaţa municipiului va ajunge la peste 15.000 de hectare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările