Ce i-a transmis filosoful Mihai Şora preotului care l-a atacat pe reţelele de socializare

Ce i-a transmis filosoful Mihai Şora preotului care l-a atacat pe reţelele de socializare

Mihai Şora FOTO Facebook

Mihai Şora i-a răspuns preotului Ciprian Robu, din Braşov, care a avut o postare jignitoare după ce filosoful a fost acid pe Facebook, în urma apariţiei anchetei „Clanul Marelui Alb”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un preot braşovean a sărit în apărarea Patriarhului României şi a încercat să-l „tragă de urechi” pe Mihai Şora. Printre altele, preotul Ciprian Robu spune că „fantoma aceasta comunistoidă ar trebui să îşi vadă de trecutul „glorios” şi să aibă decenţa să se abţină”. 
 
Reacţia lui Mihai Şora a fost una de dezamăgire la adresa unui reprezentant al Bisericii, de la care spune că ar fi avut pretenţia să dea dovadă de smerenie şi de respect faţă de aproape. 
 
„Domnul Robu Ciprian este – citez – „PREOT PAROH la Biserica Ortodoxă Înălţarea Domnului şi Soborul Maicii Domnului – Braşov”. Cum au ajuns asemenea oameni preoţi? Şi nu mă refer aici doar la precaritatea intelectuală (căci numai un puţintel-la-minte îşi culege informatiile de oficina turnătorului Cristoiu/Coroiu, de la antena condamnatului hoţoman Dan Voiculescu ori din alte şanţuri media, îndeajuns de cunoscute pentru a nu le mai inşirui), ci chiar la scăderile morale, la absenţa filtrului etic, sita aceea duhovnicească, imaterială, care – mai cu seamă dacă eşti, aşa cum scrii (cu majuscule) „PREOT” – îţi impune şi smerenia, şi respectul faţă de aproapele tău. Aproapele tău care există în carne şi oase, chiar dacă tu nu l-ai întâlnit niciodată şi nu ai „aflat” despre el decât ce ţi-au livrat foştii securişti, mercenarii şi ventilatoarele de kompromat. Aproapele tău pe care, nici dacă-l duşmăneşti cu toata fiinţa, nu-l poţi reduce la o fantomă (comunistoidă, bolşevică, stalinistă, leninistă sau cum ar mai fi)”, scrie filosoful.
 
„Mă amuză tinerii inculţi şi gălăgioşi care-mi spun Tutankhamon. Au o candoare a juvenilităţii care-i face simpatici chiar şi când dau din picior şi scâncesc, vrând să pară fioroşi ori obraznici. Dar domnul Robu Ciprian este preot… Un „păstor de oameni”…, unul chemat să împartă pacea, nu dihonia, să fie blând şi evlavios, nu ţanţoş distribuitor de calomnii şi insulte pe facebook, unul care ascultă cuvântul lui Hristos, în loc să plece urechea la mugetul din abatoarele urii.  Între toţi cei care stau cu arma încărcată când aud numele meu, din ce-am putut vedea în această reţea, câţiva preoti m-au întristat cel mai mult: aceşti robi ai urii nu înţeleg nicicum că nu pe mine mă vor răni vreodată, ci tocmai pe ei înşişi, pentru că arma aceea sfârşeşte mereu prin a se descărca singură în pieptul lor. Mi-e dor de Tata, preot ortodox din alte vremuri, peste făptura căruia preoţia s-a suprapus fără rest”, a continuat Mihai Şora.
 
Replica preotului braşovean la adresa lui Mihai Şora a venit ca urmare a postării pe care filosoful a avut-o zilele trecute, după apariţia investigaţiei „Clanul Marelui Alb”. 
 
„Structura piramidală a puterii economice, firme de casă aflate sub stricta oblăduire a capului familiei, bani publici, mulţi bani publici, licitaţii inexistente ori trucate, Sfinţii Martiri Brâncoveanu deveniţi medalie pe pieptul unor prăduitori de ţară, tenebroase, dar nu mai puţin documentate legături cu Securitatea, DNA şi Curtea de Conturi – pitici de grădina în faţa mamutului impenetrabil: aceasta este realitatea din documentarul Recorder. Şi mai este o realitate, una discretă, ca în fizica atomică, cea care nu apare niciunde: credinţa oamenilor. A românilor simpli, captivi între iubirea lor pentru Domnul şi cupiditatea vremelnicilor şefi din Biserică. Oamenii aceştia săraci şi credincioşi sunt sfinţii mei în viaţă, sunt oamenii care vor salva Biserica de necredinţă, de lăcomie, precaritate morală şi minciună”, a scris Mihai Şora pe reţeaua de socializare. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările