Turistul căzut de la 40 de metri în Postăvarul era, de fapt, un vânător din Cehia. Ce specie rară căuta acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistul căzut de la 40 de metri în Postăvarul era un ceh care vâna capre negre FOTO Serviciul Judeţean Salvamont Braşov
Turistul căzut de la 40 de metri în Postăvarul era un ceh care vâna capre negre FOTO Serviciul Judeţean Salvamont Braşov

Salvamontiştii braşoveni au intervenit să ajute un turist din Cehia care căzuse de la o înălţime de 40 de metri, în Masivul Postăvarul. Acesta era un vânător de capra negre, care participa la o vânătoare legală

Turistul căzut de la o înălţime de 40 de metri în Masivul Postăvaru şi care a scăpat cu viaţă, chiar dacă are numeroase fracturi şi traumatisme, este un ceh care venise la o partidă de vânătoare, împreună cu doi prieteni slovaci. 

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Braşov, era vorba de o partidă de vânătoare legal organizată. Cei trei vânau capre negre, aveau permise port-armă, iar Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi notificase Poliţia că va avea loc această partidă de vânătoare. 

„În conformitate cu prevederile art. 65, alin. 3) şi alin. 4) din H.G. nr. 11/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a fost informat de către AJVPS Braşov cu privire la faptul că, în perioada 11 – 15.10.2021, va avea loc o partidă de vânătoare pentru recoltarea speciei capră neagră - mascul, selecţie la care vor participa trei cetăţeni străini, respectiv un cetăţean ceh şi doi cetăţeni slovaci, pentru care au fost eliberate autorizaţii individuale de vânătoare şi permise de vânătoare temporare de către organizatorul partidei de vânătoare.

Armele de vânătoare erau deţinute în baza unor permise de armă, emise de către autorităţile din Cehia şi Slovacia.

Totodată, din verificările efectuate s-a stabilit faptul că partida de vânătoare ar fi avut loc pe fondul de vânătoare nr. 28 Moieciu, aparţinând AJVPS Braşov, iar exemplarul vânat a fost preluat în vederea prelucrării de către personalul tehnic de specialitate din cadrul asociaţiei, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiştilor braşoveni, comisar Alina Ivan. 

Unul din cei trei vânători – cetăţeanul ceh – a alunecat şi a căzut de la o înălţime de 40 de metri, iar intervenţia salvamontiştilor a durat 14 ore. Bărbatul a fost transportat la spital, unde primeşte îngrijiri medicale. 

Vă mai recomandăm:

Şcoala în copac. Dificultăţi tehnice mari pentru elevii braşoveni din mediul rural care fac şcoala online

Au fost semnate actele pentru Massif, festivalul care îşi propune să ducă Braşovul în topul mondial 

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite