Cum au primit credincioşii anunţul că pot dona bani Bisericii prin PayPal: „Dacă celălalt e Marele Alb, ăsta e Marele Negru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujbă FOTO Arhiepiscopia Tomisului
Slujbă FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Cum la toate slujbele transmise în direct de Arhiepiscopia Tomisului oamenii trimit numele morţilor pentru a fi pomeniţi, preoţii s-au gândit să se folosească de o aplicaţie disponibilă la nivel internaţional prin care oamenii să doneze bani, respectiv 5-10-50 de euro. Aşa a ajuns să fie folosită Paypal.

Spre surprinderea tuturor, oamenii nu numai că nu au fost de acord cu iniţiativa, dar au postat mesaje savuroase: iată câteva comentarii:

Matei 21: 12. „Isus a intrat în Templul lui Dumnezeu. A dat afară pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în Templu, a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor ce vindeau porumbei.”

„În ultimi 30 de ani in Romania s-au construit 1400 de biserici noi ,si doar un singuri spital facut din donatie.Asta arata ca romanului îi place mai mult sa fie înmormantat frumos,decît sa fie tratat bine cat e în viatâ!!!“

„Pomelnic pentru Recorder se poate?“

„Pentru "Gabriel Petrescu" de la Recorder“

„PayPal - Recorder - Marele Alb“

„Dacă sunteţi vaccinat, datorita cipurilor 5G, conexiunea şi plată prin PayPal se fac mult mai repede“.

„Daca celelalt e Marele Alb, asta e Marele Negru“

Alţii au fost mai inventivi şi i-au sfătuit pe oameni să doneze 0,01 euro, pentru că aplicaţia va reţine  comision de 0,36 euro.

Doar câţiva au apreciat gestul: „Doamne câta răutate aveţi câte unii…sa va fie ruşine pentru comentariile pe care le faceţi….aveţi pretenţii ca sunteţi oameni intelectuali şi cu multe facultăţi….Sa va fie rusine!“

În ciuda comentariilor furioase, şi în această dimineaţă Arhiepiscopia Tomisului aminteşte pe pagina de Facebook de aplicaţia online.

CITIŢI AICI CÂTEVA COMENTARII 

„Arhiepiscopia Tomisului face ce face şi Patriarhia Română“

Conform unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, „Decizia oferirii acestei posibilităţi a fost luată într-una din şedinţele Permanenţei Consiliului Eparhial Tomis şi nu din iniţiativa sau îndemnul personal al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, aşa cum s-a relatat pe alocuri, în mod eronat. Decizia a fost luată, cum s-a explicat deja, ca urmare a dorinţei exprese a credincioşilor care urmăresc slujbele online şi care ne-au solicitat să le oferim o soluţie tehnică pentru a putea dona sau trimite pomelnice“.

 Posibilitatea oferirii de donaţii sau pomelnice a fost implementată, de multă vreme, de către Patriarhia Română, fie în privinţa mijloacelor de presă pe care le deţine (Trinitas TV, Radio Trinitas), fie în privinţa Catedralei Naţionale, existând diverse soluţii tehnice în acest sens (donare în cont, serviciu SMS, etc.), spune Biroul de presă al Arhiepiscopiei.

Din acelaşi comunicat aflăm că „IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu are nici o implicare personală în această chestiune, afară de faptul că, aşa cum a declarat şi în emisiunea realizată la Radio Dobrogea, îi pomeneşte benevol şi cu dragoste pe toţi cei care îi cer acest lucru“.

Citeşte şi: 

IPS Teodosie a moţăit întruna în timpul emisiunii de la Radio Dobrogea. Arhiepiscopului Tomisului i-a căzut capul de oboseală

IPS Teodosie: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite