Ce pantaloni să purtăm în funcţie de conformaţia corpului. Cum putem părea mai slabe, dar şi greşelile care ne pot adăuga câteva kilograme în plus

Ce pantaloni să purtăm în funcţie de conformaţia corpului. Cum putem părea mai slabe, dar
şi greşelile care ne pot adăuga câteva kilograme în plus

Pantalonii trebuie aleşi în funcţie de conformaţia corpului. FOTOShutterstock.

Pantalonii nu mai sunt demult un apanaj al domnilor şi au devenit o devărată industrie în moda feminină. Chiar dacă pare simplu, sunt multe de cântărit atunci când alegem o pereche de pantaloni.

Ştiri pe aceeaşi temă

La modă în această perioadă sunt pantonii stretch sau boyfriend, care se mulează perfect pe picioare. Nu sunt însă pentru oricine. „Acest tip de pantaloni sau blugi sunt recomandaţi persoanelor slabe, care nu au pulpele sau gambele proeminente. De asemenea, vin foarte bine pe femeile mai înalte, deoarece scot în evidenţă lungimea picioarelor. Femeile mai mici de statură ar trebui să îi evite, deoarece nu arată foarte bine“, spune designerul Diana Sorea.

Pantalonii clasici, care au croială dreaptă, pot veni bine aproape oricui. „Persoanele care au câteva gilograme în plus sau vor să ascundă anumite defecte ale piciorului pot alege cu încredere pantalonii clasici cu o croială dreaptă. Aceştia se potrivesca proape oricărei conformaţii. Ar trebui însă evitaţi de persoanele foarte slabe, deoarece au tentinţa să subţieze. Sunt însă perfecţi pentru doamnele mai plinuţe“, mai spune specialistul.

Talie joasă sau înaltă?

Pantalonii evazaţi sau largi trebuie aleşi cu atenţie. „Deşi multe doamne cred că o haină mai largă poate ascunde kilogramele în plus, de multe ori nu este aşa. Nu trebuie să alegeţi pantaloni largi de vară sau evazaţi dacă aveţi câteva kilograme în plus. Nu vor face altceva decât să accentueze acest lucru. Acest tip de pantaloni este recomandat femeilor înalte şi mai slabe deoarece pot estompa acest lucru şi pot da impresia de forme mai pline, mai voluptoase“, mai spune stilistul.

O altă dilemă este dacă să legem pantaloni cu talie joasă sau înaltă. „La modă sunt acum pantalonii cu talie joasă. Sunt perfect pentru femeile slabe sau cele care au un abdomen lucrat. Dacă vreţi să ascundeţi puţin burtica alegeţi pantaloni cu talie înaltă. Dacă veţi îmbrăca unii cu talie joasă, aceştia vor apăsa pe şolduri şi vor scoate şi mai mult în evidenţă colăceii din talie“, mai spune specialistul.

Pantaloni trei sferturi sau scurţi

Nu doar pantalonii lungi ne pot da bătăi de cap ci şi cei scurţi. „Vara mai ales doamnele aleg pantaloni mai lejeri. Pantalonii trei sferturi sau blugii de acest gen pot fi purtaţi aproape de oricine, dar arată mult mai bine pe femeile mai înalte. Doamnele mai mici de statură pot alege pantaloni scurţi deoarece dau impresia de picioare mai lungi“, mai spune stilistul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările