Un fost primar condamnat la doi ani de închisoare pentru corupţie. Edilul a fost prins încasând banii Uniunii Europene pe proiecte fictive

Un fost primar condamnat la doi ani de închisoare pentru corupţie. Edilul a fost prins încasând banii Uniunii Europene pe proiecte fictive

Fostul primar din Vorniceni a fost condamnat la închisoare FOTO botosaninecenzurat.ro

Fostul primar din localitatea botoşăneană Vorniceni, a fost condamnat la doi ani de închisoare. Edilul a fost prins de procurorii DNA că derula proiecte fictive pentru care încasa banii Uniunii Europene. Primarul botoşănean se afla în complicitate cu persoane din alte judeţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul primar al comunei Vorniceni, Ovidiu Corleciuc, a fost condamnat ieri de magistraţii Tribunalului Botoşani la doi ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune,abuz în serviciu contra intereselor publice şi obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene. Totodată instanţa a decis ca fostului edil să îi fie luat pe o perioadă de doi ani şi opt luni, dreptul de a alege şi de a fi ales. 
 
Mai precis, fostul primar aflat în complicitate cu doi administratori ai unor firme din Botoşani şi Bacău, ar fi încasat fonduri europene, pe un proiect pe care nu l-a mai realizat. Proiectul cu pricina ar fi început, doar pe hârtie să fie implementat la sfârşitul anului 2010 şi se numea ”Îmbunătăţirea capacităţii de planificare strategică a Autorităţilor de Administraţiei Publice Locale”.
 
 
 Managerul de proiect era chiar fostul edil.  Prin intermediul acestui proiect, 30 de funcţionarii din Vorniceni, inclusiv primarul urmau să fie instruiţi de două firme de consultaţă şi specializare în administraţie. Din fondurile Uniunii Europene, pentru acest proiect au fost viraţi 100.000 de euro. 
 
Funcţionari „şcoliţi” în administraţie doar pe hârtie
 
Conform anchetei desfăşurate de procurorii DNA, Aceste fonduri s-au dus pe un proiect derulat în mod fictiv. Cele două societăţi au primit bani, pentru instruire, consultanţă şi exameninare dar pregătirea s-a făcut doar pe hârtie, au fost întocmite liste false cu prezenţe, ore susţinute, chiar şi notările au fost false. Inclusiv fostul primar a luat nota 10 fără să se prezinte la niciun examen. Pe baza documentelor false, aprobate şi consimţite de Corleciuc, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţeid e Muncă Bacău a eliberat şi diplome pentru modulul susţinut doar fictiv. 
 
Dealtfel procurorii DNA spun că totul a fost un fals, de la selecţia firmelor şi până la decontarea sumelor. Alături de primar  au mai fost judecate şi Elena Irina Ursu, administrator al firmei botoşănene, Britannia Consult, dar şi Luiza Ramona Dârlea, responsabilă civilmente  pentru Interactiv Ro. Consult din Bacău. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările