O primărie de la ţară a cumpărat un SUV electric de 40.000 de euro, dar riscă să fie executată silit

O primărie de la ţară a cumpărat un SUV electric de 40.000 de euro, dar riscă să fie executată silit

SUV-ul Primăriei Durneşti FOTO Primăria Durneşti

O primărie de la ţară, din judeţul Botoşani, şi-a cumpărat SUV electric de peste 40.000 de euro. Autorităţile locale spun că această achiziţie îi ajută să facă economie la buget, dar în acelaşi timp primăria este în pragul executării silite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflată aproape de malurile Prutului, la peste 50 de kilometri de municipiul Botoşani,  Durneşti este o comună unde localnicii trăiesc din agricultură şi creşterea animalelor. Cu toate acestea, Primăria Dumeşti este, poate, singura din Moldova care se poate lăuda cu un autoturism electric cumpărat din fonduri publice, cu peste 40.000 de euro. 
 

„Eu sunt mare adept al protecţiei mediului”

 
Este vorba despre un SUV electric marca Volkswagen ID.4, un autoturism al cărui preţ variază între 40.000 şi 49.000 de euro. Maşina a fost cumpărată din bugetul Primăriei, la care se adaugă banii primiţi de la două maşini date prin programul Rabla. Edilul comunei spune că este mulţumit de investiţie şi că, de fapt, a vrut să cumpere maşina de acum doi ani, gândindu-se să facă economie la buget, dar şi să protejeze mediul. 
 
„Este foarte economicoasă. În cinci ani, se amortizează costurile. Şi eu sunt un mare adept al protecţiei mediului. Avem comună întinsă şi facem drumuri la Botoşani dese, deci facem economie la combustibil şi este o investiţie bună”, spune primarul Viorel Sasu.
 

Cu SUV electric, dar şi cu datorii pe măsură

 
Primăria a cumpărat SUV-ul deşi riscă să fie executată silit de o firmă de salubrizare din cauza datoriilor. Litigiul durează de aproape un deceniu şi a pornit de la neplata unor facturi către operatorul de salubrizare. Agentul economic are deschisă în instanţă o solicitarede executare silită pe aproape 500.000 de lei. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările