Investiţie de peste 30 milioane de euro, în pericol de a fi blocată din cauza luptelor politice din CJ Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul podului hobanat de pe Drumul de Centură, sursa: CJG
Şantierul podului hobanat de pe Drumul de Centură, sursa: CJG

O finanţare europeană de peste 30 de milioane de euro riscă să fie pierdută din cauza unui conflict politicianist între consilierii judeţeni. Este vorba despre o amplă lucrare care vizează modernizarea şi extinderea drumului de centură al oraşului Galaţi.

Lucrările la Drumul de Centură din Galaţi sunt în plină desfăşurare, dar s-ar putea bloca deoarece consilierii judeţeni liberali refuză să se prezinte la şedinţele Consiliului Judeţean în care trebuie să se aprobe exproprierile necesare pentru extinderea şoselei. 

Preşedintele CJ Galaţi spune să la mijloc este un joc politic fără vreo legătură cu interesul public. 

„Exproprierile au fost blocate din nou de consilierii liberali, care au refuzat să participe la şedinţa de astăzi. Astfel, o investiţie cu fonduri europene de peste 30 de milioane de euro riscă să fie blocată, deoarece fără exproprieri putem pierde finanţarea.

Practic, neparticipând la şedinţe şi nevotând aceste proiecte de expropriere, consilierii liberali blochează acest proiect. Riscăm să pierdem fondurile europene pentru această investiţie, oamenii nu pot să-şi primească banii sau vor fi expropriaţi în mijlocul iernii”, spune Costel Fotea (PSD), preşedintele GJ Galaţi.

Pe de altă parte, consilierii liberali spun că nu sunt consultaţi în privinţa proiectelor de hotărâre şi îl acuză pe şeful Consilul Judeţean de ”despotism”.

„Domnul preşedinte Fotea refuză în continuare să se consulte cu toţi consilierii, cu privire la priorităţile judeţului, hotărând singur ce proiecte sau lucrări trebuie făcute şi unde. De menţionat este şi faptul că toate proiectele îl au ca iniţiator doar pe dnul Fotea, ceilalţi consilieri, chiar şi din PSD, neavând, se pare, nicio iniţiativă. Concluzionând, consilierii judeţeni PNL Galaţi îşi vor menţine protestul până când preşedintele Fotea va înţelege că trebuie să colaborăm activ cu toţii, indiferent de partidul pe care îl reprezentăm, pentru toate comunităţile din judeţul Galaţi. Despotismul nu este o formă de guvernare în democraţie”, a transmis PNL Galaţi, într-o postarea pe pagina de socializare.

Drumul de Centură al Galaţiului este o investiţie de peste 30 de milioane de euro şi prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, sensuri giratorii, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. 

În cadrul investiţiei se va realiza şi un pod hobanat, cea mai complexă construcţie realizată în oraşul de la Dunăre de la Revoluţie încoace.

Podul va avea 62 de metri înălţime, respectiv cât un bloc cu 24 etaje. Obiectivul va avea patru benzi de circulaţie şi va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galaţiului. Podul va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie. 

Vă recomandăm şi: 

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Noi imagini cu podul suspendat de la Brăila, Golden Gate-ul de peste Dunăre. Se lucrează la drumurile de acces VIDEO

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite