FOTO Botoşaniul se pregăteşte să devină oraş turistic. Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a fost deschis în mod oficial

FOTO Botoşaniul se pregăteşte să devină oraş turistic. Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a fost deschis în mod oficial

Noul centru de informare turistica a fost deschis in Centrul Istoric al Botosaniului FOTO Cosmin Zamfirache

Centrul de Informare Turistică a fost inaugurat la începutul acestei săptămână la Botoşani. Autorităţile speră ca prin promovarea valorilor locale într-un mod programat şi susţinut, turiştii mai ales cei din străinătate să vină pe meleagurile lui Eminescu, Enescu, Luchian sau Antipa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a fost deschis la începutul acestei săptămâni într-un spaţiu reabilitat din Centrul Istoric al municipiului Botoşani. Centrul a fost realizat şi amenajat prin intermediul unui proiect european prin Programul Operaţional Regional în valoare de 601,755 de lei. 

Centrul de Informare Turistică constă într-un spaţiu dotat cu materiale de informare turistică pentru toată ţara, dar având ca specific obiectivele turistice din judeţul Botoşani. În cadrul noului centru vor lucra cinci angajaţi care vor distribui turiştilor sau vizitatorilor din Botoşani pliante, hărţi, broşuri explicative cu locurile demne de vizitat. 

Edilul Botoşaniului susţine că acesta este primul pas, către dezvoltarea turistică a Botoşaniului. ”Este doar începutul. Multe activităţi urmează să fie derulate fiindcă turismul este o resursă pe care Botoşaniul se poate baza. Ne referim turismul cultural,religios şi de ce nu pe viitor turismul de divertisment. Eu zic că este un câştig pentru toi cei care vin în vizită la Botoşani, chiar şi pentru agenţii economici”, a precizat primarul Ovidiu Portariuc. 

Totodată cei care au realizat proiectul spun că Centrul Turistic este o poartă către lume a Botoşaniului, o poartă care până în prezent a stat închisă. ”Este o oportunitate pentru Botoşani. Este o oportunitate de valorificare a tezaurului cultural pe care acest oraş, acest judeţ îl are. Este o şansă ca toată lumea să afle că la Botoşani există locuri unde se poate face turism”, susţine managerul de proiect Raluca Bălăşcău. Centrul de Informare Turistică este deschis zilnic de la ora 10.00 la ora 17.00. Acesta centru este subordonat Primăriei Botoşani şi Consiliului Local.
 
citiţi şi:
 
 
 

Centrul a fost deschis in Centrul Istoric al Botosaniului

Imagini din aceeasi galerie
  • Centrul a fost deschis in Centrul Istoric al Botosaniului
  • In activitatile centrului vor fi angrenati si voluntari
  • La deschidere a fost invitat si primarul Ovidiu Portariuc impreuna cu viceprimarul Eugen Turcanu
  • Raluca Balascau este managerul de proiect
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările